Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
"Czarownica" na mnie zrobiła wrażenie.Piękna scenografia,muzyka i baśniowy klimat.Nie wiem jednak czy namówisz Armanisia na taki film,gdzie kręcą się jakieś trole...:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
O to na pewno nie, troli już mamy wystarczająco dużo na forum :)

Ale wiesz super dźwięk jest i obraz :) może aż tak trolle nie będą Cię denerwowały .. mój kumpel podobnie jak Ty nie lubi tego typu filmów a u kogoś oglądał i jak to stwierdził że albo się starzeje albo gust mu się zmienił :) Być może to jest taki film ( oczywiście mam na myśli podejście ludzi ) jak strażnicy galaktyki że większość ludzi myślało że to lipa , a film żebrał niesamowite recenzje..
Ale oczywiście nie namawiam..

Henry

Active member
Bez reklam
"Science fiction" można tłumaczyć jako "nauka o fikcji",więc...:)
SF- Fantastyka naukowa.....
a takie bardziej nierealne to po prostu fantastyka ;)

Fantastyka naukowa najczęściej opisuje wydarzenia umiejscowione w przyszłości wobec czasów autora (lecz niekoniecznie) i opiera się na hipotetycznym rozwoju nauki i techniki.

Fantasy – gatunek..... używający magicznych i innych nadprzyrodzonych form, motywów, jako pierwszorzędnego składnika fabuły,

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
Science-fiction ma podwaliny w nauce i precyzyjnie określa co faktycznie może, lub mogło, się stać.
Fantasy jest ograniczona jedynie naszą wyobraźnią i może w niej pojawić się niemal wszystko. Ma też często dużo prostszy, ogólny przekaz, bardziej przystępny w rodzaju bajki dla dorosłych.
Reasumując to oba gatunki mówią o historiach, przynajmniej w danym okresie, nierealnych lub mało realnych. Fantasy tworzy się sercem, a S/F rozumem, choć obydwa gatunki to nasze fantazje. :D

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Filmy s-f to przewaznie fikcyjna nauka o przyszlosci...
Filmy fantasy to przewaznie fikcyjna nauka o przeszlosci - smoki,zamki,rycerze...:-D:mrgreen:

Henry

Active member
Bez reklam
Filmy s-f to przewaznie fikcyjna nauka o przyszlosci...
Filmy fantasy to przewaznie fikcyjna nauka o przeszlosci - smoki,zamki,rycerze...:-D:mrgreen:

Się naukowiec z ciebie zrobił, nauka i nauka :p
Fantasy może być umieszczone poza wszelkim czasem, przyszłym czy przeszłym, moze to byc po prostu wymyślony nierealny świat

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie ma co się "spierać " ważne jest to, przynajmniej dla mnie że są filmy fantasy czy s-f bo dzięki temu powstało wiele fajnych filmów bez których dzisiejsze kino pewnie nie byłoby takim samym kinem jakim jest w chwili obecnej. I za to osobiście ja wszystkim tym ludziom co nad tym pracowali szczerze dziękuję. Bo pamiętam jak obejrzałem w kinie Matrixa to jak wyszli ludzie to myślę że wielu było naprawdę w szoku niezłym, że coś takiego w tamtym czasie można było nakręcić.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Henry,jeżeli akcja jest umiejscowiona poza wszelkim czasem,już wiem jak odróżnić czy to bardziej przeszłość czy przyszłość....Trzeba zobaczyć czy większość dziewczyn ma bobry....na smyczy...:-D:mrgreen:

eedviking

Banned
107836043.jpg

Do góry