Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
U mnie nie ma. Ja mam starszy model tv Armanig od Ciebie. Na Samsungu Q95t jest hdr. Wychodzi na to, że nie ma hdru na tv, które nie obsługują hdr10 czyli mój mu7052...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
U mnie też HBO max chodzi i jakościowo pod względem obrazu i dźwięku jest lepiej, niż to było na HBO go. Fajnie.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ja jestem ciekawy tego LEDowego kina,chociaż Bubcio coś pisał,że lepiej oglądało się Mu w kinie Dolby Vision ;)
"ISE 2018: Samsung 3D Cinema LED Screen czyli nowa jakość kina - wrażenia!"

No lepiej mi sie ogladalo kolorowe GoG2, w kinie Dolby Vision, zwlaszcza ze w 3D 6P rzadzi ( 6 kolorow skladowych i 4k w HDR na kazde oko). ale po kilkunastu filmach stwierdzam, co nie jest odkryciem Ameryki, ze wszystko zalezy od materiau. Juz Shazam (DC) pokazal, ze przednia projekcja wymiékka przy samoemisyjnym ekranie kinowym, a Aquaman i nowsze Marvele zaoraly przednia projekcje do koncza. Jak ogladam cos w studyjnej sali kinowej, to oczy mi lzwawia juz na trailerach. IMHO Imax z dwoma projami, czy Dolby Vision Cinama jeszcze sie bronia, ale przy optymalizacji DCP pod mozliwosci kina LED tradycyjna projekcja nie ma szans.
Tak ze tak....

Ostatnia edycja:

Masterjam

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jestem mile zaskoczony jakością HBO Max. Dolby Vision i Atmos wykrywane w najnowszych produkcjach. Aż sobie kilka filmów przypomnę. Nie wiem jak sprawdzić bitrate na Philipsie Oled 706

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ty,rzeczywiście,ale w kinie usypiałem :D
Na razie widziałem tylko powtórkę początku ;)
[youtube]ybL9ZRHrIt4[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
MM w Stolicy to samo wycofują się z fizycznych nośników zarówno jeśli chodzi o filmy jak i o płyty cd. I kto wie jak będzie z grami...
Bond najnowszy na BR kupiony dzisiaj, lub jutro się obejrzy. Legenda 10u pierścieni również. Ale nowość z DC chyba oleję...patrząc na to, że za kilka lat może już nikt nie będzie produkował odtwarzaczy....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bond obejrzany, odnośnie samego filmu pisałem jak już obejrzałem go w kinie, natomiast co do samej jakości*** technicznej filmu to zarówno*** pod względem obrazu jak i dźwięku jest fajnie i każdy powinien być zadowolony jak sobie obejrzy w kinie domowym. Choć pod samym względem obrazu np filmy z Marvela są lepsze.***

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pytanko do posiadaczy HMAX: czy wiecie, a jeśli nie to czy możecie sprawdzić jaki jest bitrate obrazu w 4k?

U mnie przycisk info jest nieaktywny (na Netflixie mogę sprawdzić) ale może będzie ze 20 Mb/s...

Lolek,takie czasy,streaming rośnie w siłę.
[youtube]TWTfhyvzTx0[/youtube]

Jednak bardzo lubię,gdy zapraszasz mnie na chatę :grin: [youtube]pnAvPpBpROI[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Streaming to teraz wykańcza filmy, ale wcześniej to wiadomo co się do tego przyczyniło.. ale nie istotne, jest jak jest, a MM jak i wcześniej saturn to tragedia zawsze było pod względem płyt, czy filmów, bo na tyle filmów czy też płyt cd co posiadam to może tam mam kupionych ze 40-50-60 płyt w sumie :) to śmiech... Nawet teraz jak wyprzedają to gro płyt jak i filmów mają w tej samej cenie co były ,.... :) W Niemczech w MM dalej płyty pozostają, przynajmniej na razie z tego co mi kumpel mówił, tam się kupuje, a u nas ...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Filmów zdecydowanie mniej będę kupował, bo za kilka lat może nawet nie być co kupić z odtwarzaczy BR. Ewentualnie plastikowce będą do kupienia.
Obejrzałem najnowszego Matrixa, ciężko było wytrwać do końca...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tego się nie boję, patrząc ile tego jest i ile nowych modeli wchodzi, zobacz, że odtwarzacze BR żadne nowe modelw nie wchodzą od kilku lat i na chwilę obecną Yamaha, Marantz jak i Denon nie są zainteresowani wypuścić coś nowego. Do tego dochodzi awaryjność, cdiki potrafią po kilkanaście lat pracować bez awarii, a odtwarzacze dvd, czy BR niestety nie i ja sromotnie się o tym przekonałem i nie tylko ja...
Z filmami jest ten problem, że większość jedt na raz i taki najnowszy np Matrix, trzeba dobrze się napić, aby kupić go na płycie...po godzinie chciałem już elektronikę wyłączyć i oglądać go poprzez sam tv..masakra..
A najgorsze jest to, że nawet np z DC choćby ptaki nocy to raz ciężko ten film obejrzeć, kupiłem 80 zeta piszło i już nigdy do niego nie zajrzę i takich filmów masa..kolejny najnowsza godzilla i wiele innych.. Szkoda kasy na takie badziewia...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak Cię bolą wydane pieniądze na badziewia, to zamiast chować do swojego kajecika z płytami następnego gniota za 100zł na wieczne odpoczywanie, to wystaw na któryś portal ogłoszeniowy i odzyskaj chociaż część kabzy, a kase wpłać na jakieś schronisko. W czym problem. Tu nawet nie chodzi o zasobność portfela, a poszanowanie pieniądza.

Filmy to nie gry, czy muzyka. Filmy z założenia są na raz, dla mnie to oczywiste, jak budowa cepa. Owszem, do niektórych się wraca, ale ileż można? Pomijam tutaj kolekcjonerkę, ale Ty, jak pisałeś nim nie jesteś.
Sam mam na liście kilkanaście (kultowych) pozycji do odświeżenia i sukcesywnie zaliczam, a z resztą się nie spieszę, po co? Mam wałkować Ojca Chrzestnego rok w rok i tak do usłanej śmierci? Wolę raz na 5-15 lat, tak, aby zdążyć zapomnieć i nacieszyć się na nowo. To chyba na tym polega "magia kina"?

Tobie ewidentnie przydałaby się wypożyczalnia, a te jak wiemy, to już powiew przeszłości.

W Niemczech w MM dalej płyty pozostają, przynajmniej na razie z tego co mi kumpel mówił, tam się kupuje, a u nas ...

A u nas w przeciwieństwie do Rajchu jest bieda, syf, kiła i mogiła.
Wyjrzyj przez okno swojego Mercedesa.
Czego oczekujesz, że ludzie będą hurtem kupować filmy po 100-200zł, żeby się nacieszyć wątpliwą rozrywką przez 90min.?

Ostatnia edycja:
Do góry