Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kiedyś się kupi większy tv, ale to nie jest kwestia wielkości, tylko raczej faktu, że kolejny raz ten sam film już nie sprawia mi takiej radości jak to było powiedzmy 4-5 lat temu. Jest tyle nowych filmów, seriali, a do tego dochodzi muzyka i wyjazdy, że doby brakuje, więc kiedy złapać czas, aby obejrzeć 3i raz ten sam film. Od wczoraj jesteśmy na działce na Mazurach, w październiku kupiliśmy, przyjdzie maj i troszkę czasu będziemy tutaj spędzać. Tylko żaglówkę musimy tutaj przetransportować. I dla mnie to jest odpoczynek, relaks, siedzieć i oglądać filmy , czy słuchać muzyki przy 25, czy 30 stopniach to pomyłka. Ale każdy robi po swojemu.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
O Paaanie,dawno tego nie słyszałem :D

Microled 110' i wpadamy do Lolka na Diune:)

Nie wiem,czy wytrzyma mi serducho :D Ale widzę,że też zamówiłeś sobie coś fajnego :D
Screenshot-20220115-213832.png

venomas200

New member
Bez reklam
Wczoraj obejrzałem Wesele Smarzowkiego. Niby film mocny, ale mocno podkręcony, Polacy z pewnością nie pałali sympatią do Żydów,.ale nie robili takich rzeczy jak w filmie. Ja mam to szczęście że Prababcia zmarła w wieku 102 lata , dużo opowiadała i szczerze, żony dziadek 93 lata żył, a ten to był chodząca kronika, o żydach dużo opowiadał. Inna refleksja mnie naszła, tylko Polak na Polaka tak " srać" może. Nawet jak gdzieś miały miejsce takie wydarzenia to nie mogę sobie skojarzyć aby Niemcy nagrali film o Niemcach i Holokauście w taki sposób jak "Wesele"

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

mat74

Well-known member
Bez reklam
"Wesele" jak na dzisiejsze standardy i tak jest filmem w miarę obiektywnym.Pokazuje przynajmniej ,że komplikacje we wzajemnych relacjach nie wynikały wyłacznie z winy jednej strony.Oczywiscie bazuje i powiela uznaną za prawdę a nie mającą z nią wiele wspólnego narrację o Jedwabnym ale w porównaniu do takiego "Pokłosia" i tak nie mozna powiedzieć by był specjalnie nas szkalujący.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Microled 110' i wpadamy do Lolka na Diune:)

Lolek
Kino postawiłeś całe na Sonusach?

110 cali taki tv robi wrażenie, ale cena również.:D
Sonusy są jako podłogówki, reszta głośników pozostała bez zmian i nie przewiduje takowej, sub, surrandowe jak i centralny głośnik mam dobre. Dla mnie KD to już 3e skrzypce. A tak dla przykładu gł. centralny z serii tradytion kosztuje więcej, niż tutaj powiedzmy ponad 90% użytkowników ma całe KD.
Żaglówkę po sezonie musimy wymienić na nową, więc jest gdzie pieniądze pchać.
Lolo ze dwa razy trzeba i zimą pojechać z pewnych powodów, a domek ma kominek i rozprowadzenie, więc siedzimy sobie w ciepełku.;) Ci Państwo od których kupiliśmy oni urzędowali w nim nawet późną jesienią. A jest ona prawie nad samym jeziorem, więc jest klimatycznie. Polecam kupienie działki raz, że jest gdzie naładować akumulatory, a dwa to inwestycja.
Pakolo jako inwestycja, to najlepiej nad Morzem, ale tam ceny działek też są inne, nic za darmo, a góry są piękne, tylko trzeba wybierać odpowiednie miejsce, bo w przeciwnym wypadku jadąc na narty w ferie, może być problem nawet z dojechaniem do takiej działki.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Piramida
Wieczorami odsłaniam okno i ludzie mieszkający 2km ode mnie oglądają ze mną tv :)

Lolek
Faktycznie cena za centrala powala i jest dylemat brać głośnik czy tv Samsunga 98' :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Sensowniejszy wybór wydaje się tv, więcej radości będzie z takiej zabawki. A na upartego centralny jak ktoś chce od Sonusy może kupić z serii Olympica. Też drogo, ale jednak to już są inne pieniądze, a na żywo też wygląda świetnie. :) chociaż jak na centralny gł. to ja bym nie dał takiej kasy. Spokojnego dzionka życzę, trzeba śniadanie zjeść i nad Jeziorkiem zrobić sobie spacer.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Pomimo faktu, że tcl jest już trochę na rynku i tak stawiałbym na Sony bądź Samsung, z przewagą tego drugiego.

Lolek baw się tam dobrze:)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Też bym nie brał TCL, na papierze pewnie wszystko ładnie jak z telefonami Xiaomi, a w praktyce nie da się tego używać na dłuższą metę :D

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem w końcu "Eternals". Strasznie mnie wymęczył ten film. Nie podobał mi się. No i ta parka gejów. W jakim kierunku mi idziemy to już nie wiem. [emoji57]

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Mi też Eternals nie podszedł. Jakiś taki w sumie nijaki. Jak to mówią doopy nie urywa. I faktycznie musieli tych gejów wcisnąč. Ehh, co za czasy.

Do góry