Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Dżentelmeni" Guya Ritchie - zaliczone

Gdybym miał podsumować jednym zdaniem, napisałbym "Powrót króla".
Uwielbiam takie kino, jest tu wszystko co lubię.
Idealny come back po "Przekręcie", "RockNRolla", "Porachunki"...
Dialogi, zwroty akcji, czarny humor, Brytyjski gangsterski klimat, montaż, no i oczywiście obsada i aktorstwo.

Świetnie opowiedziana historia, montaż, muzyka (teledysk ; ) ) ... stary dobry Ritchie powrócił.

Oczywiście nie trzeba tłumaczyć, że nie jest to następna bezpłciowa łupanka i typowe kino akcji, a film oparty głównie na dialogach, jak ktoś stwierdzi po seansie, że jest "przegadany", to ewidentnie nam nie po drodze. Dla mnie bomba.

pekus1982

Klub HDTV.com.pl
VIP
1917 - Nawet nie ma co wspominać, a dopiero co porównywać z Szeregowcem. Do obejrzenia...

Natomiast wczoraj po pracy usiadłem na spontanie do naszej polskiej gangsterki. Stwierdzam fakt, że naprawdę zajebisty film, a oprawa muzyczna OGIEŃ! Już nawet żona, która nie jest miłośniczką takich seansów obejrzała cały film z zaciekawieniem. Już po obejrzeniu Jestem Bogiem, gdzie nasz wychwalany przez wszystkich aktor zagrał Magika wiedziałem, że koleś ma talent w tym co robi. Super rola zarówno jednego jak i Włosoka.

Zdecydowanie obejrzę raz jeszcze, ale tym razem w innym nagłośnieniu.

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Jak ktoś nie oglądał to polecam. Tylko bez dubbingu polskiego, bo dźwięk głupieje. W oryginalnym troszkę przeszkadza rosyjski tłumacz. Jak Niemcy rozmawiają. Dźwięk 5.1. No i dvd.
f9471346d0e6ac7ae24eb5fa144e6841.jpg

ikar1975

Active member
Bez reklam
Ja natomiast człowiek który uważa seriale za stratę czasu po namowach żony w czasie kwarantanny obejrzelismy już prawie do końca wszystkie odcinki DOMU Z PAPIERU, i mogę polecic choć nie mam porównania z innymi. Pzdr

Attachments

• OFgVE8o.jpg
    OFgVE8o.jpg
    38,9 KB · Wyś: 23
Ostatnia edycja:

DrWredman

Active member
La Casa de Papel, wczoraj skończyłem 4. sezon.
Początkowo rozkręcał się słabo, ale gdzieś w połowie nabrał tempa i czasami zaskakiwał i zaczął trzymać napięcie jak w poprzednich sezonach.
Oczywiście można się czepiać, że wszyscy strzelają do jednego gościa a i tak nikt nie trafia, ale podobne sceny były w poprzednich sezonach i na to trzeba przymknąć oko.

Podobało mi się niemal godzinne podsumowanie poprzeplatane wywiadami z aktorami, wstawkami z serialu, planu filmowego i problemami jakie były podczas kręcenia.

Dla mnie jest to taki typ serialu, w którym można przymknąć oko na wątpliwe sceny, bo cała reszta, czyli dżwięk/muzyka, dialogi, postacie, scenografia są przygotowane na bardzo wysokim poziomie.

A niby pierwsze dwa sezony były klapą w Hiszpanii... ale jak to powiedzieli w podsumowaniu to widz decyduje co mu się podoba.

BTW nie wiem czy widzieliście ale do Netflixa powróciła możliwość ocen. Co prawda tylko Lubie/Nie lubię, już bez gwiazdek, ale zawsze to już coś.

ikar1975

Active member
Bez reklam
My dziś kończymy.
Polecam też serial ATYPOWY specyficzny dla większości ludzi nie mających z autystykami kontaktu, z racji tego że ja to znam z autopsji 😁 więc oglądało mi się go dobrze. Pzdr

ikar1975

Active member
Bez reklam
No nie wiem jak dzieci poszły spać 2-3 odcinki dziennie oglądałem z żoną czas minął szybko dziś kończymy ostatni sezon, zresztą wprawiony w serialach nie jestem i może mało wybredny 😁. Pzdr

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem najnowszego Terminatora na BR i powiem tym co są zainteresowani taką wersją, jest dobrze zarówno pod względem jakości obrazu jak i dźwięku, na pewno nie jest gorzej niż to było we wcześniejszych dwóch częściach. A sam film kwestia gustu, mi się podoba o czym pisałem jak byłem bezpośrednio po seansie kinowym.

Do góry