Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Uncut Gems od dziś na Netflxie. Rola życia Adama Sandlera, którego znamy wyłącznie z głupkowatych komedii. Film trzyma w napięciu od początku do końca, ścieżka dźwiękowa tylko podtrzymuje tempo... Wiem, że teza ryzykowna ale są momenty gdzie Sandler przypomina mi Pacino ;)

Pełna zgoda. Jestem właśnie po seansie. Sandler przeszedł sam siebie.
Charakterystyczna, wręcz niezastąpiona postać - no chyba, że przez Pacino ; )

Henry

Active member
Bez reklam
Dla mnie Boze Cialo jest najbradziej atrakcyjna pozycja z tej trojki. Fajnie jest zobaczyc niezly polski film.
Pozniej Le Mans i na koncu Doctor Sleep.
Wyjątkowo się z Tobą zgadzam ;)

W końcu znalazłem chwilę, żeby Nortona zobaczyć i powiem szczerze, że jest dobrze, a jego kreację oceniam równie wysoko jak Phoenixa za Jokera.

A teraz właśnie wróciłem z seansu 1917 i mam mieszane uczucia.
Film porównywany do Dunkierki Nolana, a wg. mnie, to jednak nie ta liga.
Generalnie film dobry, choć momentami nurzący i przesadzony.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
@Henry
Oj to musisz chyba zmienic sale kinowa.
Wstyd przyznac, zle ja za pierwszym razem sie przespalem pol filmu a drugie pol sie rozbudzic nie moglem. Ale na repecie w Imaxie juz sie nie dalo. ;)
Dzwiek utrzymywal napiecie.
Faktem ze arcydzielo to nie jest. Ot wymuskana ciekawostka. Imax jednak wypala oczy szczegolami, scenografie i kostiumy dopieli na ostatni guzik ( pun not intended ).

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Może i tak być, bo momentami obraz tracił na ostrości ;)
Do Imaxa mam niestety dobre 1,5h
A w kinie, w którym 1917 grają są niezbyt przemyślane sale, jest stromo, a środek ekranu jest bardzo nisko.
Ja siedząc kilka rzędów od końca, musiałem wzrok kierować w dół...
Nie trawię wałbrzyskiego Cinema City

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Film jak najbardziej obejrzę, ale te włosy to mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk Jej lub reżysera. :) Z długimi zdecydowanie Jej lepiej, co nie zmienia faktu, że i tak Ją lubię. :)

Charlize też nie za pięknie w krótkich :wink:
67929122_2371460436446191_8752727436822674438_n.jpg

Jezdne Wojny IX: Rise of Toretto ;-) :D :D :D

Już się przyzwyczaiłem :grin:
18c08398563346c77476c247f9d6cc6f.gif

Boże Ciało vs Le Mans 66 vs Doctor Sleep na dzisiaj? Le Mans wydaje się najbardziej solidny. Hmm?

Też się zastanawiam,ale cały czas przeszkadzają te gierki :grin:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Film jak najbardziej obejrzę, ale te włosy to mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk Jej lub reżysera. :) Z długimi zdecydowanie Jej lepiej, co nie zmienia faktu, że i tak Ją lubię. :)

Lolek
Zyjesz przeszloscia.
Laska ma 3 dzieci i z 15 kilo do przodu., a w filmie jest praktycznie " nie do rozpoznania".

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek
Zyjesz przeszloscia.
Laska ma 3 dzieci i z 15 kilo do przodu., a w filmie jest praktycznie " nie do rozpoznania".

Pełna zgoda, lubię Ją w długich włosach tak jak i np CH. Theron (to co Piramida wspomniał, podobne mam zdanie), ale jak popatrzeć na reklamę Diora - jadore, to co by nie mówić w krótkich włosach nie jest "tragicznie" :). A propo tych perfum jak szukacie prezentu dla swoich Pań, naprawdę perfumy warte każdej złotówki... :) Podobnie Margot z długimi włosami jej zdecydowanie lepiej według mojej opinii.

[youtube]T6jy754fQ6o[/youtube]
[youtube]jtMENlT7L78[/youtube]

Ale ta Pani w krótkich włosach jak dla mnie też jest Jej fajnie :) I co ważne perfumy też są fajne, choć jadore, ja bardziej lubię jak je czuje na kobiecie..
[youtube]aRV-2_Un-kk[/youtube]

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
ja sie pytam jaki czortem Han żyje ? jedna część szybkich była praktycznie o zemście po śmierci Hana a nagle facet wpada do jaskini jak jakiś nieśmiertelny :spam:

Ostatnia edycja:

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
ja sie pytam jaki czortem Han żyje ? jedna część szybkich była praktycznie o zemście po śmierci Hana a nagle facet wpada do jaskini jak jakiś nieśmiertelny :?:spam:
Kombinują nie raz na siłę. Ja go lubię ale bez przesady. Zginął to zginął. Trudno.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kombinują nie raz na siłę. Ja go lubię ale bez przesady. Zginął to zginął. Trudno.

Dla mnie jest to straszny babol, bo jakaś konsekwencja pewnych rzeczy, które się wydarzyły powinny być zachowane w kolejnych. Zaraz się okaże, że i "WW" powróci w kolejnej , bo jakimś cudem zmartwychwstanie.
Same efekty mi osobiście mniej przeszkadzają, bo podchodzę z dużym dystansem do tych filmów i są to raczej filmy, aby wyluzować się pod ciężkim tygodniu pracy, ale tego typu "zmartwychwstanie" nie powinno mieć miejsca.

Henry

Active member
Bez reklam
jedna część szybkich była praktycznie o zemście po śmierci Hana

Zginął to zginął.
Z tą śmiercią, to było tak dla zmylenia przeciwnika ;)

@Kaminskalkl, nawet nie próbowałbym porównywać tych dwóch filmów w kategoriach lepiej/gorzej.
Uważam, że Boże Ciało należy do kategorii filmów must to, ja widziałem, zrobił na mnie duże wrażenie, coś z tyłu głowy zostało, ale do tej pozycji przez najbliższe lata na pewno nie wrócę.
Natomiast Le Mans należy do filmów bardzo dobrze zagranych i zrealizowanych, ale to kino "rozrywkowe", do którego się wraca co jakiś czas.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
A ja wlaczylem, od dluzszego czasu nie dorykany telewizor, a tam Mr Robot sezor 4.
Nadrabiam zaleglosci :)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Z tą śmiercią, to było tak dla zmylenia przeciwnika ;)

@Kaminskalkl, nawet nie próbowałbym porównywać tych dwóch filmów w kategoriach lepiej/gorzej.

Uważam, że Boże Ciało należy do kategorii filmów must to, ja widziałem, zrobił na mnie duże wrażenie, coś z tyłu głowy zostało, ale do tej pozycji przez najbliższe lata na pewno nie wrócę.

Natomiast Le Mans należy do filmów bardzo dobrze zagranych i zrealizowanych, ale to kino "rozrywkowe", do którego się wraca co jakiś czas.
Nie pisałem o lepiej/gorzej, a o dostarczonych emocjach w nawiązaniu do wcześniejszego pytania co obejrzeć wieczorem. Reszta się zgadza. Le Mans to dla mnie taki drugi "Wyścig". Oglądałem ten film z 5 razy i pewnie jeszcze nieraz zobaczę ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To może - Diablo, wyścig o wszystko, ponoć rewelacja :D
Obejrzy się, chociażby dla samego Mustanga.

Zauważyliście co odstawili na filmwebie?
Pozmieniali szate graficzną, uj wie o co tam teraz chodzi.
To samo co kiedyś zrobili z allegro, ręce opadają.
Było dobrze, przejrzyście, podstawowe informacje o filmie, a teraz?

Do góry