Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Nie czytacie ze zrozumieniem :)

Pisze ze byl dobry ale do momentu... pierwsze sezony genialne tylko potem zaczeli smecic jak zaczely sie "ciche dni" w malzenstwie.

No ale koniec tematu :)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nie czytacie ze zrozumieniem :)

Pisze ze byl dobry ale do momentu... pierwsze sezony genialne tylko potem zaczeli smecic jak zaczely sie "ciche dni" w malzenstwie.

Jezeli piszesz cos o "cichych dniach w malzenstwie", to niczego nie zrozumiales z filmu. Ty zauwazasz, ze akcja siadla, W zamian za to, dostalismy kwintesencje niepohamowanej ambicji i bezwzglednej walki o wladze. miedzy malzonkami oraz dalsza ekspozycje charakterow, tym razem Claire.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj obejrzałem najnowszych Piratów z Karaibów – bardzo lubiłem te filmy, szczególnie te pierwsze części i to jak tam grał J. D. pirata - mi osobiście bardzo się podobało, a w najnowszej odsłonie to jakby to ująć był cieniem swojego poprzednika.. i nie ze swojej winy, że nagle zapomniał jak zagrać taką rolę tylko przez scenariusz jaki ktoś napisał... Nie będę opisywał żeby nie zdradzić za dużo ale chyba ktoś za mało albo za dużo rumu pił przy pisaniu jego …. Kiedyś (w tych pierwszych częściach) J. S. był prawdziwym piratem, cwaniakiem, który dał się lubić, a dzisiaj J.S. ( a właściwie od jakiegoś czasu) to jednym zdaniem pisząc - pijak stary, który wszystkich wykorzystuje do swoich celów i nawet jak coś mu się uda to bardziej ze szczęścia niż właśnie z tego jego cwaniactwa, które kiedyś było przy nim na każdym kroku jego poczynań. Szkoda mi trochę tego.. Może troszkę za surowo napisałem ale osobiście chciałem żeby to był ten Pirat z I i II cz.. Muzyka dalej jak dla mnie trzyma poziom i jest ok.. ja bardzo ją lubię… Za to Barbosa jak zwykle mistrzostwo ale też dzięki temu że nic z nim nie wykombinowano dziwnego… i kpt. Salazar jak dla mnie też fajnie zagrana postać przez Bardema.. plus jak zrobili tę jego twarz bardzo mi się to podobało..
Reasumując Ci co myśleli, że będzie to coś nowego nie doczekają się tego , natomiast Ci co generalnie mają sentyment do tych filmów (tak jak ja) na pewno sobie obejrzą i miło spędzą czas spędzony przed tv. .. Jest akcja, są efekty, kilka razy można się zaśmiać, ale nie wiem czy to nie za mało dla niektórych, a może za dużo sobie obiecywałem.. choć pewnie jak zwykle wielu ludzi pójdzie do kin czy też kupi go na różnych krążkach tak jak to było za każdym razem kiedy pojawiali się Piraci na ekranach kin. Ale jedno jest pewne dzieciom się spodoba bo one bezgranicznie kochają tego pirata :) i ja na pewno dla nich kupię wersję 2d.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To zupełnie jak Logan. Zniszczony życiem zapijaczony degenerat, czyli przeciwieństwo cukierkowych, opływających w luksusach Iron Manów i już zakwalifikowany jako "brudne i mocne" kino, ba, dla hardcorowców wersja... czarno biała. Sztuka. Gawędż zadowolona.
A Piraci? Już przy trzeciej części zasypiałem i o ile zawsze ceniłem Deepa, to właśnie po Piratach nie trawie gościa. Już wolę "dziubki" Dody, jak te jego infantylne miny.
Pomyśleć, że kiedyś latałem za płytami po sklepach.
Za to zawsze na plus Kapitan Barbossa.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak ktoś lubi to dla niego będzie ok film, natomiast na pewno nie przekona tych osób co są sceptyczni do tych filmów.. J.S. powinien być taki jak w pierwszych dwóch częściach.. za dużo już jest w nim pijaka itp.. warto zobaczyć jak gra Barbosa i jak go przedstawiają.. naprawdę w każdym filmie jest świetny..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida tylko zobacz po jakim czasie na tvn czy Polsacie wchodzą ich nowości :) choć dla mnie i tacy powinni płacić np 50% tego co inni płacą...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida tylko zobacz po jakim czasie na tvn czy Polsacie wchodzą ich nowości

Może do 2020 roku się wyrobią z "Wonder Woman" :grin:

a9adf.oh=d3afd756a61ec16ddd0ebf8b23dd4534

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Oj powiem Ci że mogą się nie wyrobić.. :) Ewentualnie gdzieś pod koniec 2020.. A już nie wspomnę o tvp 1,2...

Kamil_89

Member
Ja już od dawna nie oglądam filmów w TV, czasami na C+. Dawniej na TVP chodziły ciekawe filmy, ale najczęściej po 22-23. Na Polsacie i TVN nie da się oglądać filmu, nie dość że tylko stereo (czasami 5.1 na tvn) to jeszcze z filmu 2h robi ponad 3h. Zdecydowanie za dużo reklam.

bokciu

Banned
A gdzie Ty widziales darmowa TV? Abonament juz nie obowiazuje?

Pytanie jaki abonament masz na myśli, bo jeśli ten "państwowy", to już od dawna wiadomo, że nie jest to opłata za odbiór radia i telewizji, tylko za stricte posiadanie odbiornika. Tak więc nawet jeśli posiadasz w domu jakikolwiek sprzęt tego typu, masz obowiązek opłaty, mimo niekorzystania z kanałów TV. Natomiast ile osób go płaci, to już inna sprawa...

Audio_33

New member
Witam jak wrażenia po kolejnych dwóch odcinkach Twin Peaks? Ja jestem w wielkim szoku 3 odcinek to ostra jazda bez trzymanki przez ponad połowę zastanawiałem się co autor miał na myśli. 4 odcinek trochę lepiej ale były momenty bardzo nudne. No cóż nikt nie mówił że będzie łatwo heh

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Aftermath - z Arnim zaliczony.
Aftermath (2017) - Filmweb
Ocena 5.7 to kpina.
Jak ktoś szuka "Szwarcenegera" którego kojarzy z rozpierduchy, to nie tutaj.
Nie traćcie swojego czasu.To nie ta bajka.
Świetny Arni, przede wszystkim naturalny. Taki jak powinien być. Świetnie wypadł.
To dramat w czystej postaci. Nie jest to dzieło, ale przyzwoity tytuł.
W swojej kategorii uznaje za przyzwoitą pozycję. Naturalnie są lepsze, ale ten na pewno nie jest zły.

pantomima

Banned
Witam jak wrażenia po kolejnych dwóch odcinkach Twin Peaks? Ja jestem w wielkim szoku 3 odcinek to ostra jazda bez trzymanki przez ponad połowę zastanawiałem się co autor miał na myśli. 4 odcinek trochę lepiej ale były momenty bardzo nudne. No cóż nikt nie mówił że będzie łatwo heh

Nie widzialem 3 odcinka , wyrobilem sie na 4 (choc nagralem obydwa)- bylem poza domem .
Po obejrzeniu tego ostatniego, nawet nie podchodzilem do 3 go .

Powiem tak - nie tego sie spodziewalem.
Jakos malo wspolnych mianownikow ma ta nowa odslona w zderzeniu z tym co mialo miejce 25 lat temu.
Delikatnie to ujmujac - jestem mocno zdegustwany tym wszystkim co zobaczylem do tej pory .

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Aftermath - z Arnim zaliczony.
Aftermath (2017) - Filmweb
Ocena 5.7 to kpina.
Jak ktoś szuka "Szwarcenegera" którego kojarzy z rozpierduchy, to nie tutaj.
Nie traćcie swojego czasu.To nie ta bajka.
Świetny Arni, przede wszystkim naturalny. Taki jak powinien być. Świetnie wypadł.
To dramat w czystej postaci. Nie jest to dzieło, ale przyzwoity tytuł.
W swojej kategorii uznaje za przyzwoitą pozycję. Naturalnie są lepsze, ale ten na pewno nie jest zły.

Jakos przegapilem, aby piramida wstawial cover lub trailer tej wstawki.
Arniego w sumie obejze. Dzieki za info o tej wstawce.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To spokojny tytuł, tragedie, smutki i takie tam, nie wiem czy Ci przypadnie, ale jak lubisz Arniego, to warto go zobaczyć w czymś innym.

Do góry