Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Kong -wyspa...
Całkiem zabawny film, miało niby być strasznie, mroczno i tajemniczo, a wyszło tandetnie.
Efekty niby ok, ale fabuła na poziomie filmów klasy B...

Gdyby ktoś wybierał się do kina, to wystarczy trailer raz jeszcze obejrzeć, jest tam wszystko co istotne w tym filmie ;)
[youtube]DpwY4jB3Xno[/youtube]

ps. młody mnie wyciągnął do kina, a dzieciom się nie odmawia ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak będzie więcej takich opini to na BR kupię 2d, a byłem przekonany że film będzie przynajmniej dobry.. mam na Myśli Kinia...

Armanig to nie dla Ciebie film to jest film ala H.P. Obejrzyj sobie Logana..:)

Ostatnia edycja:

DrWredman

Active member
Ja jestem po drugim sezonie Black Sails.
Przyznam, że całkiem mi się podoba. Pomijając wątek pedalski (na szczęście krótki) jest wszystko co powinien mieć dobry serial. Od czasu do czasu jest rozpierducha, są intrygi, są różne punkty widzenia, każdy z bohaterów chce coś ugrać we własny sposób, są trupy wiodących postaci. Jednym słowem warto zaliczyć.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Klimat niewątpliwie jest, pod warunkiem, że ktoś to lubi.
Wizja i przełożenie tego na ekran pierwszoligowa, to trzeba przyznać.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Podobne mam zdanie.. w Imax efekty świetnie wyglądały... mi film bardzo podszedł, mam nadzieję że kolejne części też będą trzymać ten klimat...

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
@Domino,
kolejny King Kong/Godzilla czy co tam jeszcze, spodziewałem się, że wyjdą poza te oklepane ramy, niestety.

Ja oglądałem w 3D, od strony audio-video jest ok, trochę ciekawych efektów też się znajdzie, ale fabuła leży.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Henry a efekty, akcja, napięcie itp sprawy... film sprawdza się ??? Czy np. akcji to jest 10-15 min. na cały film?

Henry

Active member
Bez reklam
Lolek, jak wcześniej napisałem, pod względem technicznym jest ok, reszta jest tak banalna i oklepana, że aż boli.
Ma się wrażenie, że kolejny raz ogląda się ten sam film z wielką małpą, a jedyną nowością są jakieś dziwne stwory, z którymi ta małpa walczy, być może dla 10-cio latka fabuła byłaby zaskakująca.
Byliśmy w kinie na 18-tą, pewnie gdybyśmy poszli później, to przynajmniej bym się wyspał ;)

wucash

Active member
Bez reklam
Oglądał ktoś "zwierzaki"?
Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć (2016) - Filmweb
Przez bitą godzinę nie wiadomo o co chodzi, ktoś przyjeżdza z walizeczką, coś tam ochrania i takie pitolenie przez 60min. Nic się nie klaruje.
Pewnie potem się rozkręca, ale nie dałem rady.
Efekty natomiast całkiem całkiem, twórca musiał mieć dobre zioło.

Nie jestem jakimś zagorzałym fanem HP a ten film podobał mi się bardziej. Też byłem pod wrażeniem realizacji i efektów. Spokojnie wszystko się wyklaruje :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek, jak wcześniej napisałem, pod względem technicznym jest ok, reszta jest tak banalna i oklepana, że aż boli.
Ma się wrażenie, że kolejny raz ogląda się ten sam film z wielką małpą, a jedyną nowością są jakieś dziwne stwory, z którymi ta małpa walczy, być może dla 10-cio latka fabuła byłaby zaskakująca.
Byliśmy w kinie na 18-tą, pewnie gdybyśmy poszli później, to przynajmniej bym się wyspał ;)

Trochę szkoda ale najwyzej 2d sie kupi...chyba ze 3d sie od kogos odkupi...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida ale przyznaj, że film jest fajny... i świetnie 'Murzynek" zagrał..
No dobra,niech Ci będzie :-D

Oglądał ktoś "zwierzaki"?
Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć (2016) - Filmweb
Przez bitą godzinę nie wiadomo o co chodzi, ktoś przyjeżdza z walizeczką, coś tam ochrania i takie pitolenie przez 60min. Nic się nie klaruje.
Pewnie potem się rozkręca, ale nie dałem rady.
Efekty natomiast całkiem całkiem, twórca musiał mieć dobre zioło.

Mnie również wynudził ten film.Końcówkę to już oglądałem na lekkim przewijaniu ;-)

Właśnie sobie przeglądam "Billy Lynn's Long Halftime Walk".
Przeglądam,gdyż już wcześniej widziałem ten film.Tym razem mam go w 60 kl/s i trochę dziwnie się ogląda jak człowiek przyzwyczaił się do 24 kl/s,jednak zdecydowanie więcej widać podczas ruchu ;)

Wyskocz do Charlize :mrgreen:
[youtube]8USk21Lt0f4[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dawno temu widziałem,ale w przypadku "Fantastycznych..." nie chodzi o gatunek filmowy,bo ja lubię klimat fantasy ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Nocne Życie" czyli gansterka z Ben Affleckiem zaliczona.
http://www.imdb.com/title/tt2361317/
Film ok. Z tego co czytam, oczekiwania były większe i pewnie stąd stosunkowo niska ocena, ale dla mnie był całkiem ok.

Natomiast mamy referencje jeżeli chodzi o wystrzały. Bomba.
Odgłosy wystrzałów to istna peterda.
Zdradliwa ścieżka, poziomy wyrównane wręcz usypiające do momentu jak panowie nie zaczną strzelać i tutaj dostajemy bardzo konkretne zwroty w udźwiękowieniu. Nie wiem czy te Klipsche są takie nieokrzesane, czy audio w tym filmie, ale polecam koniecznie sprawdzić.
Kaźdy wystrzał to niesamowita głębia, w nocy można się zesłać.

Za te odgłosy podbijam ocenę przynajmniej o 1-2pkt.

Do góry