Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie kamery imaxu. O ile dobrze pamiętam to jedną Nolan rozbił podczas kręcenia pościgu w tunelu w Batmanie. Swoją drogą świetna trylogia od Nolana, rewelacyjnie zmontowana, z muzyką Zimmera. Każdą część widziałem conajmniej 3x :)

W Antmanie też chyba są sceny imaxowe na pełny ekran. Nie mam tego filmu ani na BD ani na dysku więc nie sprawdzę, ale pamiętam, że było w nim fajne 3D.

Ja mam ten film wg mnie cały film jest na calym ekranie..3D mi się podoba w tym filmie...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Doktorek przyzwoity, sporo efektów.
Jest też świetna jedna dłuższa scena audio na tylne, będzie często wykorzystywana w demówkach.
Przechodzące głosy z lewej tylnej na prawą tylną, a następnie front i tak kilka razy.
Świetny tester spójności brzmienia całego setu i bardzo konkretna lokalizacja.
Daje rade.

pantomima

Banned
Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Peaky Blinders to to nie jest i nie bd ! Za malo dynamiki a Malaszynski jest bardziej drewniany niz sam Pinokio ! Czerpali wzorzec z wyzej wspomnianego, ale wyszlo jak zawsze o_O

Same ambicje to zamalo ! Liczy sie jeszcze talent, ktorego starcza jedynie na smiecio-tasiemce ,ktorych jest do groma !

Dla mnie też szału nie było ale może to pierwszy odcinek... ale za mało dynamiki - stroje itp fajne ale to za mało..

wucash

Active member
Bez reklam
Peaky Blinders to to nie jest i nie bd ! Za malo dynamiki a Malaszynski jest bardziej drewniany niz sam Pinokio ! Czerpali wzorzec z wyzej wspomnianego, ale wyszlo jak zawsze o_O

Jak dla mnie dramat... W porównaniu do innych produkcji (The Knick, Taboo, Peaky Blinders) to wygląda jak serial TVP sprzed 20 lat. Porównuję ponieważ TVN reklamuje to jako produkcję stulecia :) zero klimatu, a aktorstwo tak drewniane że szkoda czasu....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wkleiłem link dot. polskiego wydania BD "przełęczy ocalonych". Oczywiście Monolith obcina Atmosa do DTS HD 5.1. i wywala wszystkie dodatki z płyty :) Ale cena sugerowana w Empiku 69 zł :)

To jak nie będzie żadnych dodatków ? Ale dźwięk ma być dts hd ma zarówno w oryginale jak i z lektorem...

zochu91

Klub HDTV.com.pl
VIP
Cytuję: Warte odnotowanie jest to iż po raz kolejny Monolith wydaje film w ”okrojonej” wersji na nasz rodzimy rynek, film ”Przełęcz Ocalonych” w wydaniu na rynek USA (lub Wielka Brytania i być może inne kraje) otrzyma bezstratną ścieżkę dźwiękową Dolby Atmos (ew. Dolby TrueHD 7.1), gdzie nasze polskie wydanie będzie ”tylko” z DTS-HD Master 5.1., to jest skandal!"

Poniżej link do wersji USA:
http://www.blu-ray.com/movies/Hacksaw-Ridge-Blu-ray/170752/

Do góry