nocnyMarek napisał:Pytanie podstawowe, sprawdziłeś ustawienia obu?
Bywa że żeby wysprzedać stary model ustawia się go obok nowego
i tak podkręca ustawienia, żeby sprawiał wrażenie, że gra lepiej
od tego nowego. Marketing panie, marketing
mac79 napisał:Z wad to na razie zauważyłem jedną:
w instrukcji jest napisane żeby ramke otaczającą matryce czyścić specjalną dołączoną do zestawu szmatką, niestety u mnie takiej nie było......
pozdro
Zrobołeś podstawowy błąd nie podłanczaj tych kabli z n-ki do wejsc z boku bo te przenoszą dzwięk tylko dla sprzętu podłączonego na auxie, podłącz do wejscia audio nad wejsciami eurow twoim telewizorze, masz także wejcie digital audio in i także możesz podłączyć z enki kablem cyfrowym pod to wejscie.akusztal napisał:Witam
Zgadzam sie z poprzednikem i też tv oceniem na 10/10. Kupiłem go kilka dni temu w elektromarkecie odebrałem osobiście bo jestem z W-wy, ale wiem, że wysyłają kurierem i sprzęt jest u klienta w ciągu 24h.
http://www.electromarket.pl/produkt_philips_32pfl7332/index.html
Mam mały problem podłączenia go z n-ką.
Na 3 zakładce Luki1166 pisał, że n-kę można podłączyć na 2 sposoby:
"1-podłączyc głos do kina jam ktos ma
2-zrobic wsparcie dla głosy poprzez podłączenie kablem audi czincz z n-ki do wejscia audio in w telewizorz"
Jeżeli podłączymy na sposób 1 to nie skorzystamy z funkcji jaką został wyposażony LCD "Domyślne ustawienie głośności (AVL)" - a to dość fajna sprawa.
Natomiast jeśli chodzi o sposób 2, to powiem szczerze, wczoraj tak zrobiłem i nic. Niestety sygnał audio musiałem puścić przez kino domowe. Podłączyłem czincze z n-ki "audio out" do LCD z boku "audio in" i nie wiem dlaczego nie zadziałało, czy może trzeba gdziś coś przestawić, czy LCD powinno samo zareagować i zadziałać. Nie wiem, może ktoś już przetestował.
Mój LCD jest podłączony z n-ką czinczami.
KristoR już pisał: Czy po podłączeniu poprzez HDMI nie można regulować głośności poprzez N-kę? U mnie tak jest i reguluję poprzez TV.
i teraz nie wiem, czy jak skorzystam z podłaczenia n-ki z LCD przez HDMI to będę miał również dzwiąk z n-ki puszczony przez LCD.
pozdrawiam
Andrzej
luki1166 napisał:Ps. Kabel hdmi także przenosi dzwięk ale z tego co wiadomo to bedzie on przerywał jest to spowodowane brakiem kompatybliności nki z philipem ale to także problem innych furm i telewizorów
kilobyte napisał:Czy ktos wie, czy do tego modelu mozliwe jest kupienie jakiejs przedluzonej gwarancji? Bo wszedzie jest 1 rok, a to troche za malo jak na telewizor?
u mnie dźwięk po hdmi idzie bez problemów, choć ja mam philka 7411luki1166 napisał:Ps. Kabel hdmi także przenosi dzwięk ale z tego co wiadomo to bedzie on przerywał jest to spowodowane brakiem kompatybliności nki z philipem ale to także problem innych furm i telewizorów
misiek1980 napisał:tak philips daje tylko rok gwarancji, ale jest to niezgodne z jakimś tam prawem(sorki niewiem dokładnie jak sie ono nazywa), które mówi że urządzenia typu TV muszą być objęte min gwarancją 2 lata. Więc jest furtka aby dochodzić swych praw odnośnie gwarancji philipsa.
Wydaje mi sie ze ta roczną gwarancja nie ma sie co przejmowac. Wszystki ale to wszystkie firmy musza przestrzegac reklamacji na niezgodnośc towaru z umową a na to mamy dwa lata.
Tak, masz rację. Tylko trzeba pamiętać o jednym kruczku. Jeśli w okresie pierwszego roku skorzystamy z gwarancji - tracimy późniejszą możliwość korzystania z mocy ustawy. więc po prostu od razu, od początku od pierwszej reklamacji trzeba powoływać się na ustawę, natomiast gwarancję producenta "wyrzucić do kosza" (oczywiście umownie). Nie trzeba zgłaszać się bezpośrednio do serwisu, tylko sprawę załatwiać poprzez sprzedawcę, zaznaczając od razu, że rezygnujemy z gwarancji i wybieramy opcję reklamacji na mocy ustawy. I wtedy są 24 miesiące.