Jakbyś śledził wątek od początku to przeczytałbyś iż posiadam 7332, a to co napisałem to był sarkazm do innych, którzy wybierają TV przez parę miesięcy i w każdym modelu potrafią wynaleźć jakiś słaby punkt, mam nadzieje że w końcu znajdą "idealny" model i za "idealną" cenędugi21 napisał:Gwarancja jest 2 lata - taka dostałem
Co do MAC79 - co z tego ze matryca starsza niz w samsungach skoro samsung w porownaniu z pixel plus daje bardzo gówniany obraz. Aha no i dla ciebie konstrast 7000x1 podawany przez samsunga jest wyznacznikiem klasy LCD. jestes troche smieszny , lepiej troche poczytaj i sie dokształc. No i zapomnaielm dodac ze pewnie samsungi smuzenia nie maja (czas reakcji kolo 1ms). pozdrawiam
Serge napisał:Oglądałem 7332 i 7411 w Media Markcie ,akurat stały obok siebie i uważam że 7411 odbiera lepiej pomijając to że wygląd zewnetrzny 7411 ma też ładniejszy . Ale to moje zdanie . A wy jak myślicie ?
konklon napisał:do Serge:
a jaki masz TV? czy szukasz?
bo cały czas nie wiem który: 7411 czy 7332
Po dostarczeniu przez kuriera i podłączeniu do zasilania, także zaniepokoiło mnie dziwne buczenie, ale jak na porządną firmę przystał (czyt. nie Szajsung), buczenie ustało po kilku minutach od nagrzania LCD'kadugi21 napisał:Mam pytanie: czy wam przypadkiem telewizor leciutko nie brzęczy? Właściwie to prawie nie slychac ale troche mnie to drażni. dzieki za odpowiedz
Czarny to czarny, to nie jest jakieś gówniane LG czy Szajsung żeby czarny kolor okazał się jakimś szarym odcieniem.......elrubio napisał:Jesteś zadowolony z jakości obrazu i możliwości jakie niesie ze sobą ten LCD ?
Nie widziałem go w nocy, jak z kolorkami, głównie chodzi o odcień czarny?
Buczenie wystąpiło bo zmiejszyłem kontrast, kiedy jest ustawiony na 100% jest cisza , pozdrawiam. Jak dla mnie ten tv to najlepszy zakup. pozdrawiammac79 napisał:Po dostarczeniu przez kuriera i podłączeniu do zasilania, także zaniepokoiło mnie dziwne buczenie, ale jak na porządną firmę przystał (czyt. nie Szajsung), buczenie ustało po kilku minutach od nagrzania LCD'ka
Czarny to czarny, to nie jest jakieś gówniane LG czy Szajsung żeby czarny kolor okazał się jakimś szarym odcieniem.......
Serge napisał:Oglądałem 7332 i 7411 w Media Markcie ,akurat stały obok siebie i uważam że 7411 odbiera lepiej pomijając to że wygląd zewnetrzny 7411 ma też ładniejszy.
mac79 napisał:Czarny to czarny, to nie jest jakieś gówniane LG czy Szajsung żeby czarny kolor okazał się jakimś szarym odcieniem.......
akurat jestem z tej branży i powiem tak nic dodać nic ująćnocnyMarek napisał:Pytanie podstawowe, sprawdziłeś ustawienia obu?
Bywa że żeby wysprzedać stary model ustawia się go obok nowego
i tak podkręca ustawienia, żeby sprawiał wrażenie, że gra lepiej
od tego nowego. Marketing panie, marketing
Nie wiem jak masz podłączony ten telewizor jężeli masz możliwośc podłącz przez component i pociągni osobno dzwięk do telewizora z tunera c+chlodzio napisał:Witam.Mam od niedawna ten telewizor.Niech mi któs powie,dlaczego jak oglądam jakikolwiek mecz,to przy bardziej dynamicznej akcji robią się jakby pionowe pasy.Pisano mi już,że mam się tym nie przejmować,bo lcd najgorzej radzą sobie właśnie z meczami itp.Ale czy naprawdę nie da się nic z tym zrobić?Jak ktoś wie,proszę odpowiedzieć.Pozdrawiam