Nowe telewizory SAMSUNG seria H

scigal

New member
Nie chce nudzic ale musze sie gdzies pozalic a ten temat jest chyba na to dobry.. Ten Samsung 55h6700.. gdyby nie ten zasrany clouding na samym dolnym środku byłby całkiem udanym TV. Dałem jasność na 14 chyba niżej już się nie da zejść, ale clouding dalej widoczny jak na dłoni. Irytujace to jak cholera.
Żałuję, że nie zdecydowałem się na coś innego.

kaziu106

Member
Ja posiadam samsunga 55h6400 i jestem zadowolony. Przed zakupem potestowałem egzemplarz, który miałem wziąśc do domu i sprawdziłem czy nie ma wad, które w technologi led występują, a które nie są przez serwis uwazane za wadę tylko za cechę technologi. Na razie jest fajnie. Ps. co do kurzu to mnie taki przypadek przytrafił się w Panasonicu 47et5 i Pan z serwisu oświadczył, że kurz który dostał się na matrycę nie podlega gwarancji...owszem mogą spróbować go usunąć ale odpłatnie. Także to nie tylko w gwarancji Samsunga ale u Panasonica i podejrzewam, że u innych też nie jest " reklamowalne"...dlatego tak ważna jest jakość wyprodukowanego tv...

przeeemek

New member
Mam ponad rok 48h6400 i nic takiego jak "kurz" u mnie nie wystepuje. Niedawno sasiad kupil do siebie 55h6400 (po mojej namowie) i rowniez jest zadowolony. Do tej pory uzywal plazmy 50 cali Panasonica (sredniej klasy model). Jeden i drugi ma swoje wady ale i zalety.

Ostatnia edycja:

dj.doc

New member
Witam
kol. kaziu106 i przeeemek
mój post nie jest formą nagonki na firmę Samsung i jej produkty - telewizory.
Tak jak pisałem, sam zastanawiałem się nad kupnem tv z tej serii. Jednak po tym co zobaczyłem ochota mi przeszła. Jeśli u was wszystko jest ok i nie macie na matrycy "tego czegoś" tzn. że nie wszystkie tv tej serii są podatne na "to coś" zwane w oficjalnych pismach serwisowych kurzem. Nikt jednak nie zagwarantuje, nowemu nabywcy, że u niego też będzie ok. Kol. pytał w sprawie zakupu, ja go poinformowałem o istniejących i potwierdzonych przypadkach. Wybór i tak należy do niego. Ja wybrałem i czekam na nową serię z tego roku. Nie stać mnie wydać 4 tyś. na potencjalny "pochłaniacz kurzu".
Pozdrawiam

Kamilek269

New member
Witam ponownie. Mam wybrane już dwa modele 55H6400 lub 55H6700, mam cichą nadzieję , że nie będę miał problemu z kurzem a co do claudingu to chyba muszę się z tym pogodzić. Mam prośbę do was, czy możecie mi podpowiedzieć jak mogę dokładnie sprawdzić tv w sklepie? Chodzi mi o clauding, kurz, itd. Może mogę coś jeszcze sprawdzić, na co zwrócić uwagę żeby wybrać lepszy egzemplarz? Czy mam coś ściągnąć na pena albo wejść w przeglądarkę w telewizorze, czy są jakieś materiały i jak to wszystko uruchomić? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-N910C

KraszanM

New member
zabawa w testowanie: dam plusa dla media markt, bo zakup stacjonarny i mam mozliwosc oddania tv do 30 dni od zakupu. W domu na spokojnie można szukac usterek :)

Kamilek269

New member
Cześć. Trochę się zmieniło i muszę wybrać pomiędzy UE55H6400 a UE48H6700. Chodzi o koszt. Odległość od tv to jakieś 3m może 3 z małym hakiem. Co lepiej wybrać, 55" ale troszkę gorszy tv czy 48" troszkę lepszy? A jeszcze zapomniałem o UE55H6670 to też ten sam przedział cenowy. To jest chyba model 6700 ale na markety i nie wiem jak się to ma do normalnego modelu? Proszę o pomoc w wyborze. Może coś doradźcie bo ja już kompletnie się zakręciłem. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Metrolog

New member
Bez chwili zastanawiania się bierz UE55H6670 lub 6700 (bebechy są identyczne), 48 cali to za mało na 3 metry.
Osobiście używam 55H6700 z 3,5 m i jest super a nawet za mało rozglądam się już za 60 calami, przez ostatnie pięć lat oglądałem 50 cali z 3,5 m i to już jest na dzisiejsze czasy zdecydowanie za mało.

Ostatnia edycja:

Kamilek269

New member
Czyli 6700 i 6670 różnią się tylko obudową. A jakość wykonania myślicie że jest identyczna? Nie jestem ekspertem ale jak przyglądałem się 55H6670 to wydawało mi się, że ramka trochę odstaje od obudowy - jak naciskałem na ekran w rogach, tak jak bym chciał go wepchnąć do środka to wszystko się ruszało. Ekran nie trzymał się ramki. Porównywałem obok 6400 i tego nie było. Może się mylę i tak ma być?

Kamilek269

New member
Kupiony UE55H6670! Jak narazić ustawiam wszystko i jest super. Dziękuję wszystkim za pomoc! Za kilka dni opiszę jak moje wrażenia.

Kolos28

New member
Bardzo dobrze, że skusiłeś się na 55" ja kupiłem 48" tylko, że h6700 i żałuję bo zmalał mi w oczach. Kolejny tv to będzie minimum 65" ;)

Wysłane z SGS 5

Kamilek269

New member
Po wyciągnięciu z pudełka i przykręceniu podstawy moja zona powiedziała żebym wypier. . . z domu razem z nim. Właśnie obejrzała "Na wspólnej" i juz jest dobrze [emoji6] Głupi serial a jak cieszy hehe. Teraz będzie czekała mnie zabawa w kalibrację, muszę to ogarnąć jakoś. Pozdrawiam

Kamilek269

New member
Cześć. Mam pytanie, czy jest gdzieś są na forum jakieś wątki z kalibracją tych samsungów i może z opisem funkcji? Tego jest multum.

rokob33

New member
Pytanie do posiadaczy 48H6400 u mnie posrodku przy dolnej krawedzi widoczne 2 jasniejsze jakby swiecace ledy niebieskawy i zielonkawy kolor widoczne tylko pod katem ,mialem drugi taki tv do sprawdzenia i takie samo zjawisko wiec raczej wykluczam wine mojego modelu nie biore juz 3 bo u mnie nie ma widocznego cloudingu a bandingu to juz zero na meczach czysto ,ale z ciekawosci pytam jak na innych matrycach 48 samsunga

Do góry