i tu choć w jednym Seba_Fan się zgodzę że format AVCHD jest wprost idealny dla ciebie i innych osób "zarobionych" i nie tracących czasu na "pierdoły"
Co tu robię ? bo zainteresowała mnie TM700
Dlaczego idę w AVCHD ? bo tak jak już wspomniałem Nie Mam Wyjścia !!
zawsze jest wyjscie, moze uda Ci sie znalezc canona na tasiemki, dziwi mnie, bo moj kolega filmowiec wlasnie kupil, wiec mozna tylko jakas dziwna niechec Twoja i na sile wciskanie innym cos tam
kodeki kontra - oczywiscie AVCHD troche slabiej wypada, ale liczy sie tez miejsce ile zajmuje.
m2ts kontener bardzo latwo zrobic, moze mi uwierzyc ze jak sie bedziesz znal, a udajesz "profesjonaliste" to wspomnisz mnie ze mialem racje, ale jestem talentem nie docenionym, jak juz pisalem wczesniej ten sam material 1h zrobie 100razy szybciej niz Ty a przy tym nie bedzie zadnej roznicy, chodzi tylko o rozumienie tego co sie robi i co sie kryje za AVCHD jak widze dalej nie rozumiesz, moge Ci pomoc, sciagnij plik mts i zacznij zabawe, ale wiesz taka z mysleniem a nie czytaniem glupot na forum, a zobaczysz jak blyskawicznie wszystko zrobisz i lepiej, powodzenia.
AVCHD ma lepszy stopien kompresji, lepszy algorytm, co nie znaczy ze lepiej wypada do mpeg2, sa porownywalne dla uzytkownika, ten drugi lepszy, ale wieszy rozmiarowo.
Tasma nie ma rozdzielczosci 1920X1080 ale mniejsza.
smolnicki nie znasz chyba granic!!!!!!!!!!
umbrella
bardzo ladnie ujete, mozna tylko podziekowac za tak dobrze zbudowany post, wiele daje do myslenia.
Dodam tylko ze ja nie jestem zainteresowany kupnem tego panasa, tylko czekam z zainteresowaniem na jego mlodszych braci, jak pisalem ze szybko wprowadzili ze rzeczy co ona ma, wole sony.
Co do programow, powiem ze cieszy mnie ze juz nie musze ich uzywac, chwilowo zadowala mnie w pelni program od Sony, oczywiscie jak bede mial chwile to sobie cos zrobie w jakims programiku, przypominam ze jest wersja X3 Corel mozna sciagnac wersje demo i sie pobawic, na razie widac ze jest OK, choc wole sony badz edius
wracajac do tematu, czekam na nastepce SD700