Informuję Ciebie że nie włączasz dźwięku THX tylko funkcję DSP opatrzoną certyfikatem, który uzyskała firma Onkyo. Ja też mam tryby DSP do kina i gier oraz adaptive DRC (czyli "sterowanie naglosnieniem przy mniejszym natezeniu" jak byłeś łaskaw skomplikować i pomieszać), ale bez certyfikatu.AvataR napisał:Do tego wszystkiego jak to mozliwe ze tylko "certyfikat" THX Ultra 2 plus steruje naglosnieniem przy mniejszym natezeniu![]()
Kolego "Bamboleo" tak wlaczamTHX w ampli bo mam taka mozliwosc, dokladnie wstepnie dwie opcje THX Cinema i THX Games, do tego mam mozliwosci ustawienia go przy pro logic i DTS NEO 6. Nie wiem co bedzie jak podlacze kable i w ampli ustawie na 7.1 pewnie cos sie jeszcze pojawi
Wiec skoncz juz opowiastki o certyfikatach .... kup sobie ampli ktory to ma i nie zazdrosc![]()
Nawet jeżeli jest się czym wyróżnić, to na pewno nie trybami DSP albo adaptive DRC, bo to mają amplitunery za 1000 zł, których użytkowników gówno obchodzi jakis tam certyfikat.
Nie ma czegoś takiego jak dźwięk THX. Jest za to certyfikat THX w który można zaopatrzyć swój sprzęt i doliczyć jego koszt do ceny. Kupiłeś sprzęt, a w kasie zapłaciłeś: sprzedawcy, producentowi - Onkyo i firmie która certyfikuje sprzęt - THX.
Dostałeś certyfikat THX "z taśmy" fabryki Onkyo. Tzw. jakość premium, ale na skalę przemysłową. Ja bym z tego powodu orgazmu nie dostał.
"Bamboleo" sobie wypraszam. Zachowuj się. Certyfikat THX znam i go uznaję, ale totalnie mnie On nie podnieca. Lubie dobry dźwięk, a certyfikat to dla mnie kwestia drugorzędna i na pewno nie powód do zazdrości. Nie dałbym za THX złamanego grosza, bo mnie on nie obchodzi. Czułbym się zażenowany, gdybym próbował komuś zaimponować takimi pierdołami jak certyfikat. Przyznam, że chciałbym mieć droższe ampli i może tam kilka funkcji więcej (zwłaszcza chyba skaler obrazu), ale to nie ma żadnego tutaj znaczenia i związku z THX (chyba że jesteś snobem i lubisz jak inni Ci czegoś zazdroszczą; może o to Ci chodzi? lubisz fetysze? Jak kupisz sobie garnitur albo kurtkę, to też chodzisz po ulicy z metką żeby wszyscy wiedzieli że nie ubierasz się w lumpeksie? Przyklej sobie jeszcze na ampli ekskluzywne "słonko" Polsatu, żeby nie czuć się gorszym).
Jeżeli, ktoś tu jeszcze się przyzna że "włączył" THX w swoim amplitunerze i będzie próbował tym komuś zaimponować, to znaczy że nowożytna cywilizacja zachodu upada i mamy znowu średniowiecze.
Ostatnia edycja: