hlmzhlmz napisał:Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem JVC 32A80. Pewnego wieczorka włączyłem TV wszystko normalnie : klikam na pilocie Menu okej - chce ustawić żeby ustawić automatyczne wyłączenie a tu bach zamiast po opcjach chodzic strzałkami P(góra) P(dół) przełącza mi kanały - próbowałem różnych metod i nic poprostu nie mogę wejść do MENU - wyświetla się ale jak naciskam żeby wejść w jakieś opcje to mi program w TV przełącza a nie chodzi po MENU.
Próbowałem przestawiać VCR-TV-DVD nic - wyłączałem TV z zasilania na noc - NIC . na pilocie klikałem wszystko co możliwe i nie daje rady - wczesniej wszystko ładnie śmigało.Może jakąś opcje włączyłem albo jakieś menu serwisowym zablokowałem?
Jakieś pomysły?
Proszę o POMOC!!
kiki napisał:witam
sprawa wyglada tak.
Po dzisiejszej rozmowie - szef centralnego serwisu w Warszawie - pan Michał Cynowski podjął decyzje na wymianę modelu na wyższy model , czyli 32 G 80 JVC.
Szkoda że nie napisałeś wcześniej. JVC nigdy nikogo nie zostawia w kłopotliwej sytuacji.
Mam nadzieję że takie rozwiązanie Cię usatysfakcjonuje.
Szczegóły dzwoń do warszawy do JVC Polska
022 6661111 - Michał Cynowski.
Telewizor zostanie dostrczony do Poznania.
pozdrawiam
kiziomizio napisał:Analizowałem operacje jakie wykonywałem zanim efekt sie pojawił i przypomniało mi sie ,że przy wyłączonym TV wyjmowałem z listwy zasilającej wtyczki kina domowego i tunera Cyfry +. Może zakłocenie 'po sieci' powoduje przeprogramowanie jakiejś pamięci falsh telewizora ???
HDMI Probleme mit JVC LT-32A80ZU
Fehler beschreibung:
Gerät: JVC (LT-32A80ZU)
Fernbedingung: RM-C1508
Nachdem ein PC über den HDMI Anschluss an den JVC LCD Fernseher angeschlossen wird, ist Menü nicht mehr navigierbar, Bildformat lässt sich auch nicht umstellen. Bei diesem Fehler handelt es sich nur um eine Software Fehlfunktion, und lässt sich sehr einfach durch änderung einiger Parameter beseitigen. Folgt einfach denn folgenden Schritten.
Anleitung:
Servicemenü starten: <Info>+<Mute> gleichzeitig drücken.
Taste <8> auf der Fernbedienung für die Grundeinstellungen drücken.
Tasten <P-UP> (Hoch) und <P-DOWN> (Runter) wählt die einzelnen Parameter an.
Tasten <Leise -> und <Laut +> ändern die Einstellung.
wählt denn Parameter HDMI DUO an und ändert sie die Einstellung von NO auf YES.
Taste <OK> speichert die neuen Einstellungen.
wählt nun denn Parameter REMOCON an und ändert die Einstellung von C1818 auf C1502.
Folgende Parameter ändern:
HDMI DUO: NO -> YES
REMOCON: C1818 -> C1502
Zum Schluss, muss man einen kompletten Automatischen Suchlauf starten. Bei diesem Vorgang wird alles gefunden und Sortiert.
Achtung!
Das ganz gilt nur für einen “JVC” LT-32A80ZU mit der Fernbedienung RM-C1508.