Może to być zewnętrzny dysk, ale i pendrive powinien wystarczyć. Uprzedzę jednak, że nie każdy dysk może działa, bądź może potrzebować dodatkowego zasilania. Wszystko wygląda tak, podłączamy dysk/pendrive to portu USB REC, i telewizor powinien go zarejestrować i sformatować na swój sposób, przez co, niestety, nie da się wykorzystać nagranych filmów np. na Komputerze (takie zabezpieczenie związane z legalnością).
PS.
Odradzam w tym momencie zakup dysków HDD, gdyż ich cena jest za wysoka tzn. 2-3 razy większa niż była parę miesięcy temu (związane jest to z sytuacją jaka miała miejsce w Tajlandii)
witam
teściowa ma 55ex720 od kilku miesięcy

po przeczytaniu tego tematu
z racji zbliżającej się gwiazdki, żona chce jej kupić dysk do oglądania filmów, po przeczytaniu tego tematu mam pytania:
1. jaki dysk kupić ? chodzi mi o zasilanie, zewnętrzne czy wystarczy usb w TV?
2. rozumiem, że mam sformatować dysk pok TV na exfat, czy jak ten sformatowany dysk podepnę do kompa będę go widział ? tak żebym mógł nagrać film ??
3. w jakiem formacie nagrywać filmy ? (jak się da) ściągam filmy mkv. Znalazłem gdzieś opis ale trzeba każdy film prze konwertować (konwertowanie 6 gigowego filmu trwa 10 minut więc nie jest to bardzo uciążliwe)
pozdrawiam
PS sam mam w kuchni 32ex520 i sytuacja z dyskiem jest taka sama , więc nie powiem, że nie skorzystam z tego dysku