Nienawistna Ósemka - czyli teatr Quentina w twoim salonie

eedviking

Banned
vikings.jpg

:-x:-(:evil:

mateusz_ppn

New member
ee jak dla mnie lipa.. nie jestem koneserem, ale film do mnie w ogóle nie trafił. Jedno jest pewne - taki rodzaj kina można kochać albo nienawidzić - nie ma nic pomiędzy

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Mateusz.
Daj sobie druga szanse i obejrzyj jeszcze raz.
Recze Ci, ze zauwazysz elementy, na ktore nie zwrociles uwagi wczesniej. W miejscu rozczarowania, czy znudzenia, pojawi sie podziw i satysfakcja.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Gdyby nie 3 czy 4 przegięte sceny,byłoby spoko (i tak z przymrużeniem oka).
Wygląda to trochę tak,jakby twórcy celowali w target widzów do 10 lat,bo dla 15 latka,ta scena powyżej,to już chyba jest przesada...;-)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Powiedzmy.
Jakiś czas temu obejrzałem przy okazji na którymś kanale jedną z pierwszych części, ot zleciało bez zgrzytu.
W "7" absurd goni absurd i ja wysiadam.
Nie rozumiem fenomenu tej serii, chociaż jak widzę te tuningowane wynalazki na ulicy, to zaczynam kumać target.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jedynka to już klasyka,dzięki której tuning stał się bardziej popularny na świecie.
Takie gry,jak NFS Underground również czerpały z filmu.
No i jaka była wtedy zajawka oraz pożyczanie sobie filmu ze znajomymi...;)

[youtube]lTRftZx2tAo[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dla mnie NFS (film) i chociażby pierwsza scena bije na głowę wszystkie scenki Szybkich na głowę, oczywiście to nic wybitnego, ale tutaj mamy przynajmniej klasyki, a bulgot silników na sprzęcie wbija w fotel.
Polecam sprawdzić na Blu. Zresztą całość do mnie o wiele bardziej przemawia.
Tutaj namiastka w marnej jakości:

[youtube]BUF4BbVNdeQ[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A wcześniej Cannanball Run. Klasyk.
Pamiętam jak przewijałem na okrągło taśmę (od 3.44s) i namiętnie odsłuchiwałem repete ;)

[youtube]HtMvkA84s4Y[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wiadomo,chodzi o to że od "Szybkich 1" zaczął się bardziej klimat tuningu...
Później seria zeszła trochę w złą stronę i zamiast pokazywać więcej wyścigów,przerodziła się w kino "sensacyjno-szpiegowskie" ;-)

Do góry