Dzięki Wam za zainteresowanie tematem.
Problem jednak wydaje się niełatwy i nie wiem gdzie leży wina.
Czy ktoś możę obalić albo potwierdzić moje przypuszczenia?
Możliwe przyczyny:
1. W filmach na Bluray 3D jakość lepsza i efekt obiektów przed ekranem jest widoczny i nie rozjeżdżają się jak w mkv. Nie mam niestety Blueraya.
2. TV z pasywnym 3D trzeba oglądać z dalekiej odległości, a w TV aktywnym nawet z bliska obiekty wychodzące widać doskonale. I nie chodzi mi o rozdzielczość, bo wiadomo, że różnica jest międy pasywnym/aktywnym, pomijając rozdzielczość. W teorii wydaje mi się, że to nie robi różnicy, bo przecież sposób przekazania dla każdego oka obrazu jest inny, ale cel jest ten sam, żeby każde oko widziało inny obraz.
3. Kwestia wersji softu.
4. Problem z percepcją wzroku w postrzeganiu 3D.
5. Jakieś ustawienia w TV, które może pominąłem, ale wydaje mi się, że próbowałem już wszystkiego.
Z innej beczki, ktoś posiadający model z serii lm620s (Sybirrr?) może sprawdzić czy taki film "Depeche Mode - Enjoy The Silence" odtworzy w playerze youtube wbudowanym w TV, no i dodatkowo czy pójdzie z przeglądarki TV na pełnym ekranie ten sam film. U mnie w playerze nie działa w ogóle, z przeglądarki nie da się większości filmów na youtube powiększyć na cały ekran. Wdzięczny będę ;]