nie da rady zorganizowac odsluchu....

mystras

New member
Mieszkam w miejscu, w ktorym raczej nie da sie zrobic odsluchu (nie takiego jak u nas w Polsze :)Po prostu nie ma sklepu z prawdziwego zdarzenia tylk oi wylacznie ze sprzetem A/V...Marantz z Denonem ma jakis sklepiczek to tu to tam..zero miejsca i mozliwosci na odsluch. HK tez...(w sumie z HK mozna by cos zmontowac ale za to obsluga -ZERO pojecia :) heh jeszcze mniej niz ja)
Ok, koniez zalow. Krotko - jestem skazany na wybor bez odsluchu :)
Po dlugim naprawde czytaniu roznych forow i recenzji mam 3 modele amplitunerow :
1. Marantz AVR 5003
2. Denon AVR 1909
3. Yamaha 663
Jesli chodzi o glosniki...ech...nigdy ni mialem porzadnego sprzetu, wiec nic ale to nic mi do glowy nie przychodzi.
No, moze tylko Jamo 606.
Prosze, bardzo prosze :) o jakies sugestie (tylko bez-"idz zrob odsluch a nie glowe zawrracasz!" :) tego akurat nie da rady.
Jesli chodzi o kase to ok 5 - 6 k na ampli plus glosniki.
nie chcialbym wydawac wiecej.
Oczywiscie jesli macie inne rady to rowniez bardzo prosze.
Pomieszczenie jakies 4,5 x 6m (kiedys bedzie ten sprzet docelowo w pom. 4,5x4,5m).
70% filmy plus TV 30% muzyka (rock 80% :) )
Dzieki wielkie.

mystras

New member
najlepsza z zon rzekla:
czarny ampli (HK nie bardzo sie widzi jej...a szkoda :) )
glosniki - drewno (najlepiej takie bordowe...OMG- zeby pasowaly do podlogi :) )
ty sie czlowieku meczysz z technicznymi pierdulkami a na koncu musisz zaczynac od poczatku bo kolor nie ten hehe.

Ostatnia edycja:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Czarny ampli to Onkyo TX-SR607, kolumny może przejdą całe czarne z błyszczącym przdodem? Jamo S606HCS3 highgloss i do tego SUB300.

pejotpe

New member
Bez reklam
Przy obecnej cenie Onkyo 607 nie polecałbym tego ampli (cena jest bardzo optymistycznie naciągana przez producenta/dystrybutora i można w tym przedziale cenowym kupić znacznie lepsze amplitunery).

mystras

New member
podaj prosze swoje typy (plus glosniki).
jestm otwarty na wszelkie sugestie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mystras: tylko czarny ampli kd i bordowe kolumny zeby pasowaly do podlogi (jacie, to praktyczne zadne wymagania jak na zone,i to najlepsza z zon ;))
No wiec, ampli Marantz SR5003 (czarny) plus kolumny Paradigm 7v.6 jak masz wiecej kasy lub 7v.5 jak masz mniej, oba zestawy w kolorze orzech rozany i bedzie pan zadowolony. I malzonka bedzie zadowolona. I podloga bedzie zadowolona. I kolumny nie beda sie z podloga gryzc. Bordowa. Tez wiec beda zadowolone;)

Mozesz tez kupic jakies podlogowe Magnaty, produkowane sa w kolorze "wisnia". Magnaty mozna spotkac np w MM.

zbig1972

New member
mystras napisał:
najlepsza z zon rzekla:
czarny ampli (HK nie bardzo sie widzi jej...a szkoda :) )
glosniki - drewno (najlepiej takie bordowe...OMG- zeby pasowaly do podlogi :) ).

To ja tez dorzuce swój typ (notabene moja żona miała podobne wymagania) Onkyo TX-NR906B + JBL Studio L drewno najprawdziwsze. Mam ciemną podłoge yotobe i ładnie się komponuje. Będzie drogo.....

mystras

New member
zbig1972 napisał:
To ja tez dorzuce swój typ (notabene moja żona miała podobne wymagania) Onkyo TX-NR906B + JBL Studio L drewno najprawdziwsze. Mam ciemną podłoge yotobe i ładnie się komponuje. Będzie drogo.....
oj faktycznie drogo :)
cbyba sie nie zdecyduje :)

Shagohad

New member
Bez reklam
Tak na marginesie - Blackninja - duza jest roznica pomiedzy Onkyo 606 a 607 ??:). I nie pytam o cechy typu ilosc portow HDMI, tylko o typowe dzialanie, jakosc dzwieku...

ll3

New member
W jaki sposób otworzyć recenzję 607 z Twojego podpisu?
Można w sieci znaleźć gdzieś jeszcze jakieś miarodajne recenzje tego modelu?
Jak na razie to słychać o nim tylko tyle, że jest za drogi jak na to co oferuje i ma bardziej tandetny panel przedni niż 606.

mystras

New member
Znalazlem dzis sklep, ktory mial na stanie troche sprzetu i okorkowany pokoj odsluchowy.
Niestety glosniki sprzegniete tylko po 3 amplitunery, wiec nie dalo rady odsluchac HK, Marantza, Onkyo z tymi samymi glosnikami.

Ale udalo mi sie wybrac cos dla mnie (cos na moja kieszen).
Wybralem HK AVR 255 z glosnikami JBL Northridge E80. Jutro odbieram :)
Koledzy z forum doradzali Paradigmy albo Monitory-ale tutaj nikt nie ma na magazynie i cena jest 30% drozsza niz w Polsce :)
Czy ktos wie, czy ten ampli ma taka mozliwosc:
czy mozna zrobic tak, ze w 2-giej strefie zaprogramowac na konkretna godzine (np. jako pobudke) wlaczenie radia ? Zona pytala :) a ja nie moge tego znalezc na googlach.

mat74

Well-known member
Bez reklam
mystras napisał:
Koledzy z forum doradzali Paradigmy albo Monitory-ale tutaj nikt nie ma na magazynie i cena jest 30% drozsza niz w Polsce :)

te JBL sa tansze o polowe od kolumn ktore byly proponowane- to fakt...
ale skad ty "klikasz" ze ceny sa jeszcze wyzsze niz w Polsce ?!?!??!?!?:confused:

mystras

New member
mat74 napisał:
te JBL sa tansze o polowe od kolumn ktore byly proponowane- to fakt...
ale skad ty "klikasz" ze ceny sa jeszcze wyzsze niz w Polsce ?!?!??!?!?:confused:
zestaw AVR 255 i JBL E80 bede mial za ok. 4500 zl.
a za same Paradigmy sprzedawca zaspiewal ok 6 tysi nie konkretyzujac nawet modelu...
tutaj jest tak,ze jak maja ci cos sprowadzic to wola walnac cene z kosmosu, zebys sie zniechecil :)
mieszkam w cieplym kraju nad zat. perska. w bardzo cieplym cholera :)

P.S. a jak z ta mozliwoscia uzywania AVR 255 jak budzik w drugiej strefie? ktos wie? :)

mystras

New member
mam krotkie pytanie:
walcze z dekoderem CP podlaczonym do mojego HK AVR 255.
otoz, gdy podlacze go do AVR przez coaxial (tylko dzwiek, obraz mam rche blady przez ampli) i ustawie w setupie wyjscie DD na WLACZONE to na stacjach TVN (ktore to wlasnie sa nadawane w DD) nie mam dzwieku...
Gdy zmienie sciezke dzwiekowa z DD na "te, ktora w nazwie nie ma Dolby Digital" :) to dzwiek jest...
Na ampli wyswietla sie, ze zrodlo dzwieku to PCM.
Moglby mi ktor powiedziec czy to jest to Dd czy tez nie, bo juz glupi jestem od czytania o tym. PCM tosygnal cyfrowy ale czy DD?
jesli pytanie durne - prosze zauwazyc, ze to moj pierwszy w zyciu amplituner i jeszcze sie ucze... :D

Do góry