Może i ja pokaże swój skromny zestaw i przy okazji podpytam kolegów/koleżanki o kilka rad, sugestii, słowo krytyki czy docenienia
TV: Samsung LE40C630 (do zmiany)
Ampli: Onkyo RZ810
Kolumny: Klipsch RP280+450+160
Projektor: Epson EH-TW5650
Ekran: budżetowe 90", z napinaczami
Szykuję się do remontu salonu, więc przy okazji chcę kilka rzeczy poprawić z akustyką salonu, bo mam problem z pogłosem i trochę niskie częstotliwości sieją spustoszenie. Muszę poprawić zabudowę z oświetleniem, bo gdzieś stelaż brzęczy przy głośniejszym oglądaniu filmów.
Szafka rtv idzie do zmiany, będzie węższa od tej. Chcę Was zapytać czy dużym złem będzie schować centralny w nową szafkę, we wnęce mniej więcej jak teraz stoi ampli i reszta gratów? Chciałbym tak zrobić, bo szafka rtv będzie podwieszana, jak ją podniosę o jakieś 12 cm (tak żeby odkurzacz mógł pod nią wjechać) to przy zmianie tv docelowo na 65" będę go musiał podnieść do góry, czego nie chcę zrobić bo obecnie wisi na wysokości oczu
View attachment 22413
Półeczki ze ściany też robią wypad i prawdopodobnie zawisną tam ustroje akustyczne, które mają poprawić akustykę pokoju.
View attachment 22414
View attachment 22415
W przypadku frontów mam spore wyzwanie, po prawa kolumna stoi w samym rogu, nie bardzo bym chciał ją osuwać w bok (w lewo) bo przy obecnym ustawieniu jest "symetria", którą uwielbiam
Będę szukał jakiegoś sposobu, żeby poskromić niskie częstotliwości.
View attachment 22416
View attachment 22417
View attachment 22418
View attachment 22419