Drunk jakbyś nie zauważył to raz jeszcze napiszę, że użyłem słowa "mogłoby być ", a to troszkę zmienia postać rzeczy.. to po pierwsze..
Po drugie wyraziłem swoje zdanie, które mam niezmienne od lat i zawsze będę uważał , że jeden dobry sub będzie lepszym rozwiązaniem dla mnie niż dwa słabsze, jeden bardzo dobry sub będzie lepszy od dwóch dobrych.. dla mnie powtarzam.. chyba , że miałbym salkę , ze 40-50 metrów przeznaczoną do kina to wtedy bym pomyślał.. nad dwoma..
A w tym przypadku film jest tak zrobiony, aby pokazać, że jest to większe pomieszczenie niż jest w rzeczywistości... pytanie po co, skoro napchał tam powiedzmy do tych 17-18 m tyle ile widać na filmiku..
Kolejna sprawa gdybym kasę przeznaczył z drugiego suba (mówię o tym konkretnym pomieszczeniu) i z centralnego, kupił bym mniejsze kolumny ale powiedzmy oczko wyżej od tego samego Producenta, bo skoro wybrał jego to znaczy, że mu się podoba i głośnik centralny również wtedy byłby mniejszy i adekwatny do tych kolumn podłogowych.. Czy byłoby lepiej nie wiem, jest duża szansa, a na pewno lepiej by to wyglądało w mojej opinii.. i więcej byłoby "powietrza" dla całego systemu..
I ostatnia sprawa nie pisz pewnych rzeczy, których nie napisałem, bo ja nigdzie nie stwierdziłem, że to słabo zagra to co jest na tym filmiku.. a wręcz odwrotnie napisałem. "Ale jak właścicielowi się podoba to ten fakt jest najważniejszy.. teraz tylko oglądać.. i się cieszyć, że ma się dedykowane pomieszczenie do filmów.."
Dla mnie osobiście jest mi lotto czy ktoś ma dwa czy jeden sub, duży centralny czy średni czy też mały, duże czy małe kolumny i czy to gra w pomieszczeniu 17 m czy 30 m.. a wyraziłem swoje zdanie do którego mam prawo..
A ludzie są rożni i sami podejmują decyzję dla jednych są to dobre decyzje, a dla innych nie.. i nie każdemu musi się to podobać co ktoś ma.. bo to właścicielowi ma się podobać.
Kiedyś zdjęcie wkleiłem tutaj z USA strony, gościu może w 15-17 m miał postawione B&W 802, albo 800 ..., bo kto zabroni "bogatemu", jeśli ten ma taką chęć, aby mieć konkretne kolumny, pomimo tego, że mózg mówi co innego.. tylko problem jest w tym, że nie wszyscy się go słuchają..
Ps. na koniec jeszcze napiszę tylko to, że jak można byłoby napisać , że coś źle gra nie słuchając tego, nawet w tej chwili kiedy wiem, że to pomieszczenie ma zaledwie 11m2. A jestem jednym z tych kilku na tym forum, którzy piszą aby nie słuchali się ludzi, tylko jeździli na odsłuchy, nawet płacąc za takowe, bo to jest najlepsze rozwiązanie. Dlaczego ? Z prostego powodu, bo nie jestem z tych co wydają "wyroki" po 15 min odsłuchu np na AS.. czy też to co Kowalskiemu się podoba nie musi mnie się spodobać.