Nagrywanie Blu-ray

merlyn1

New member
napisy na płycie blu ray

Witam. Mam płytę bly-ray z filmem Król Skorpion. Brak na niej napisów i lektora PL (nigdy nie wyszła polska wersja). Chcę zrzucić film na komputer, zastąpić napisy np. portugalskie na polskie i wypalić razem z menu na BD50. Jak to wszystko srobić? Dzięki za pomoc.

bramowicz1

Member
Bez reklam
Trochę stary temat i wydawałoby się już banalny ale odkopię. Nagrywał ktoś na na DVD9 lub DVD5 strukturę BD pod UDF 2.5. Mam kilka obrazów dysków BD, które zajmują mniej niż 10 GB i zastanawiam się czy płyta DVD przyjmie w ogóle taką strukturę i czy nagra się poprawnie tak by odtwarzacz stacjonarny to odczytał?

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Witam Kolegę. :) Zaintrygowałeś mnie. Co to za BD, które mają mniej niż 10 GB?
Musisz wiedzieć, że płyta DVD DL ma realnie 7,96 GB. I takim plikiem/obrazem musisz dysponować.
Ja coś próbuję wykombinować ze swoich plików, bo sam jestem ciekaw.

bramowicz1

Member
Bez reklam
Witam. Co do pojemności faktycznej to wiem. I chociażby ostatnie wydanie Alphaville - Forever Young (Anniversary Edition) - 1984 (2024) Blu-ray Audio ma 2.95 GB i mogłoby wejść nawet naDVD5. Mam sporo takich płyt na dysku a nie wszystkie struktury ogarnia moje Zidoo. Oczywiście moge nim odtworzyć samo wideo, ale jednak menu to większy komfort. A stacjonarny łyknie jakby nagrał. I ja zaryzykuję i sprawdzę bo jakoś na forach mało takich wątków. Gdzieś o tym gdzieś kiedyś czytałem, ale nie pamiętam jak to wyglądało.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
20250316_132819 (1).jpg

bramowicz1

Member
Bez reklam
Jak poszło bo nie widzę fotki? Już widzę. Robisz konwersję. Ja chciałbym poprostu wrzucić katalogi i nagrać je na UDF 2.5

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Do góry