Może najpierw podaj mi jaki masz Typ dekodera - numer seryjny od jakich liter się zaczyna? BXZB, BSKA, CSTA, BSLA, BZZB, CLRA, CHTC?
Mam BXZB, a model ITI-5800S.
Może najpierw podaj mi jaki masz Typ dekodera - numer seryjny od jakich liter się zaczyna? BXZB, BSKA, CSTA, BSLA, BZZB, CLRA, CHTC?
Obecnie 0.0E0, ten sam kanał.
tak,nie powinieneś mieć przycinek,i można jakość ustawić lepiej,ja mam CORAB 80cm,siła 93%,jakość 82%,ruszenie konwerterem może spowodować nawet spadek,lub wzrost o 15% jakości w prawą stronę patrząc na lustro czaszy.Czyli na tym zestawie, ktory podalem wyzej nie powinienem miec przycinek dzwieku? Na takim zestawie powinienem uzyskac lepsza jakosc niz 70-74% i BER 1,4E3? Nie mam zadnych przeszkod w polu sygnal -> niebo.
tak,nie powinieneś mieć przycinek,i można jakość ustawić lepiej,ja mam CORAB 80cm,siła 93%,jakość 82%,ruszenie konwerterem może spowodować nawet spadek,lub wzrost o 15% jakości w prawą stronę patrząc na lustro czaszy.
jak patrzysz w lustro anteny to jest w prawą stronę,czyli w przeciwną do wskazówek zegaraCzyli jak juz zlapalem sygnal to musze lekko przesuwac w lewo/prawo, zlapac najlepsza jakosc, pozniej gora/dol i tak samo, a na koncu ruszac konwerterem?
W prawa? A nie w przeciwna strone do ruchu wskazowek zegara?
jak patrzysz w lustro anteny to jest w prawą stronę,czyli w przeciwną do wskazówek zegara
konwerter jest ok,od strony konwertera jest lustro ,a biorąc od dołu gdzie z konwertera wychodzą kable w prawo,czyli w przeciwną strone do wskazówek zegaraCzyli jak patrze z tylu anteny? to w prawo? Bo jak patrze od strony kowertera i w prawo to bedzie zgodnie z ruchem wskazowek zagara.
Ten konwerter co mam jest ok? Przez niego nie powinienem miec przycinek?
konwerter jest ok,od strony konwertera jest lustro ,a biorąc od dołu gdzie z konwertera wychodzą kable w prawo,czyli w przeciwną strone do wskazówek zegara
myślę że tak,ale bierz pod uwagę jaka dziś pogoda,bo u mnie jest pochmurno,i może u ciebie też,i możesz godz kręcić i więcej jak 80% nie uzyskasz,a jutro jak się rozpogodzi to może ci wskazywać 90% przy tym samym ustawieniu.Ok juz rozumiemna tym moim zestawie powinienem wyciagnac jakosc kolo 90%?
myślę że tak,ale bierz pod uwagę jaka dziś pogoda,bo u mnie jest pochmurno,i może u ciebie też,i możesz godz kręcić i więcej jak 80% nie uzyskasz,a jutro jak się rozpogodzi to może ci wskazywać 90% przy tym samym ustawieniu.
u mnie też czasem się zdarzy że przytnie na moment jak przełączę np z polsatu na tvn zaraz po przełączeniu,ale olewam to bo zaraz jest już okRozumiem ale wczoraj np mialem 74% jakosci i 100% sily ale mi przycinal dzwiek na TVN HD i innych programach, tak co 1-3min na 2 sekundy.
naprawdę nie mam pojęcia,ale na wszystkich programach są te chwilowe przycięciaProbowalem ustawic ale nie moge lepiej niz 74% jakosci.
Teraz ogladam AXN HD ale co jakies 1-2min mi przytnie dzwiek.
Co mam zrobic zeby rozwiazac ten problem? To raczej nie jest wina konwertera?
F-ki dobrze podokręcane na przewodach
bardzo rzadko,przy hu....ej pogodzie się zdarzy na jakimś programie,ale to jak pada deszcz,to wtedy siła i jakość spada do 30 paru % i wtedySa dobrze podokrecane i jeszcze owiniete tasma izolacyjna.
U Ciebie tez sa czasami tez przyciecia w trakcie ogladania programow HD?