Muzyka w domu i do samochodu

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Słusznie Caparzo zauważył, że ostatnia płyta to trance i pewnie wielu fanów się zawiodło. Na youtube znalazłem jakiś kawałek z nowej płyty i zapowiada się ciekawie. Aero w DTSie odsłuchaliście?

Borixon

Active member
Bez reklam
Słusznie Caparzo zauważył, że ostatnia płyta to trance i pewnie wielu fanów się zawiodło. Na youtube znalazłem jakiś kawałek z nowej płyty i zapowiada się ciekawie. Aero w DTSie odsłuchaliście?
Mam oryginał ale nie mam już kina heheh pożyczyłem kumplowi on się jara.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Płyta świetnie zrealizowana w 5.1, z resztą muzyka Jarre idealnie nadaje się do tego typu upmixów. Do samochodu nie wziąłbym jego muzy, ale wieczorkiem dla chillu świetnie się sprawdza. Gdzieś w piwnicy mam jeszcze jego kasety magnetofonowe:D

031ef91da01449079aa25e8c9d50bd2b.jpg

Przy okazji kupionych filmów w MM, kupiłem też parę płytek ;)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widzę, że szaleństwo z zakupami.
Ja kupiłem kilka filmów w Atmosie i co ciekawsze, demówek DTS (x) i nowsze wydanie Dolby Atmos, za tydzień przyjdzie i ocenimy.

Bipo

Active member
Bez reklam
Te same demo co ja kupowałem ostatnio czy coś innego?
Bo Zauważyłem na płycie Dolby Atmos jedną dziwną rzecz mianowicie dema filmów które są na płycie mają słabszy dźwięk od tych samych scen w filmach na płytach br. Włączyłem ta sama scenę w Mad max oraz w Transformersach i na br jest bez zarzutu a w demo brakuje mi jakby to okreslic pazura i dynamiki. Tak jakby bitreit był na poziomie zwykłego Dolby d. a nie dolby true hd. ... dziwne. . . :-(

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Demo Atmosa nowsze, w sensie od mojego które posiadam od dawna.
Moje obecne nie ma demówek MadMaxa czy Transów, ale słyszałem je w kilku miejscach podczas odsłuchów.
Na demówce Atmosa Transy faktycznie gorzej wypadają od filmu BR, MM jeszcze daje rade. Generalnie zgadzam się, gość w salonie sam o tym wspominał.

Mało tego, uważam, że niektóre filmy z DD z załączonym upmixem dają więcej frajdy z sufitowymi jak na tych demach.

Do góry