I tutaj też bym mógł dyskutować i kilka osób przedstawić którzy kochają muzykę i masę czasu poświęcają na testy i zmiany w swoich systemach, a tym samym wydają masę pieniędzy na te zabawki.. i nie sa to Prezesi , dyrektorzy itp choć i takie osoby znam ...więc pozostawiam to bez komentarza bo szkoda czasu na jałowe dyskusje, a szczególnie z osobą, która ma całkowicie odmienne zdanie..
co nie oznacza że są ludzie którzy kochają muzykę na swój sposób, a słuchają jej na smartfonie ... można kochać samochody, a jeździć 10 letnim samochodem.. ale ten sam człowiek jeśli kocha samochody w 100 % znaczeniu tego słowa i byłoby go stać to jeździłby nowym autem albo nowszym niż tym 10 letnim który ma ...
A gdyby nie było takich 100% melomanów to czarna płyta nie wróciłaby do łask i byśmy o niej już zapomnieli,, a gramofony od 2 lat sprzedają się świetnie jak i same płyty.. a w naszym biednym kraju nie wiem czy wiesz są osoby które gramofony kupują po 100 czy 200 tys zł.. (a rekordzista o którym ja wiem zapłacił dużo więcej jak 200 tys i ten fakt miał miejsce w Krakowie), a płyty tacy ludzie sprowadzają po 700-1000 zł z USA czy z Japonii.. I jak to żona pewnego takiego Gościa powiedziała, kiedy mąż wchodzi do swojej "świątyni" to zamyka się i przez powiedzmy powiedzmy 2 godziny jak słucha nie ma go dla nikogo - świat nie istnieje. Tylko Ty takich ludzi nie jesteś w stanie zrozumieć bo cały czas masz przed oczyma tylko prestiż firmy i znaczek.. To o czym tu dyskutować..
To tak jak kilka lat temu byłem u kumpla i oglądaliśmy mecz ligi angielskiej i w przerwie meczu przełączył kolega na inny kanał i nasza super ekstra klasa grała i jego syn 9 letni bodajże spytał się "tato dlaczego oni tak wolno biegają w stosunku do tych angielskich piłkarzy"... 9 lat chłopak.. i co miał ojciec odpowiedzieć - taki klimat synu ...
Podobnie jest z nami możemy sobie pogadać o filmach itp bo na pewno nie o sprzęcie, samochodach itp rzeczach bo jesteśmy z innych stron świata pod tym względem.