...wiedziałem że się zacznie. 
Jak zmusisz plazmę do wyświetlania różnej jasności sceny , jak moze działac tylko impulsowo?
(inaczej nie potrafi!!!!)
Tu masz fragment instrukcji serwisowej (dla autoryzowanych zakładów):
Tak (ogólnie wyświetla jasność każda plazma) - więc po prawej masz "twoje" ~50Hz (5 impulsów), więc po środku jest ~30Hz , po lewej ~10Hz.
Widział tak ktoś działającą plazmę???
(migała by po oczach jak stroboskop!!!)
Ale jak to jest Sub-field" to mamy po prawej ~500Hz , po środku ~300Hz , po lewej ~100Hz i jest to zgodne z wszelkimi patentami.
Odróżnić co wchodzi do TV a co miga na finał (tylko tyle).
(dla "jednych" moze to być za wiele)
Stąd (by nie migała, przy klatkach o różnej jasności) pojawiło się "sub-field" a zasada działa jest pięknie opisana np w tej literaturze:
Newnes Guide to Television and Video ... - Google Książki
(łącznie z przebiegami elektrycznymi itp... - poczytać i wszystko będzie jasne)
Tu nie ma miejsca na "widzi mi się" - chyba ze wymyśliłeś nowy rodzaj plazmy.
(opatentować)
Ps. a Kuro opisany ze swoim sub-field już na tym forum prawie 2 lata temu (i jest to w 100% zgodne z podaną literaturą):
http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/35662-technologie-w-plazmach-panasonica.html , no więc ile miga?
(nie na jakim sygnale pracuje - odróżnić to wreszcie).
Pozdrawiam.
(to "o popracowaniu nad sobą" przemilczę - ciekaw jestem dokąd zabrniesz)
Jak zmusisz plazmę do wyświetlania różnej jasności sceny , jak moze działac tylko impulsowo?
(inaczej nie potrafi!!!!)
Tu masz fragment instrukcji serwisowej (dla autoryzowanych zakładów):

Tak (ogólnie wyświetla jasność każda plazma) - więc po prawej masz "twoje" ~50Hz (5 impulsów), więc po środku jest ~30Hz , po lewej ~10Hz.
Widział tak ktoś działającą plazmę???
(migała by po oczach jak stroboskop!!!)
Ale jak to jest Sub-field" to mamy po prawej ~500Hz , po środku ~300Hz , po lewej ~100Hz i jest to zgodne z wszelkimi patentami.
Odróżnić co wchodzi do TV a co miga na finał (tylko tyle).
(dla "jednych" moze to być za wiele)
Stąd (by nie migała, przy klatkach o różnej jasności) pojawiło się "sub-field" a zasada działa jest pięknie opisana np w tej literaturze:
Newnes Guide to Television and Video ... - Google Książki
(łącznie z przebiegami elektrycznymi itp... - poczytać i wszystko będzie jasne)
Tu nie ma miejsca na "widzi mi się" - chyba ze wymyśliłeś nowy rodzaj plazmy.
(opatentować)
Ps. a Kuro opisany ze swoim sub-field już na tym forum prawie 2 lata temu (i jest to w 100% zgodne z podaną literaturą):
http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/35662-technologie-w-plazmach-panasonica.html , no więc ile miga?
(nie na jakim sygnale pracuje - odróżnić to wreszcie).
Pozdrawiam.
(to "o popracowaniu nad sobą" przemilczę - ciekaw jestem dokąd zabrniesz)
Ostatnia edycja: