[Nasze Zestawy AV] Mój wielofunkcyjny pokój

M

Marcinos89

Guest
Bipo dzięki Tobie kupiłem Ostatni Samuraj z Alle…o cena zaporowa ale nie jest to jedyny mój film na BD za który zapłaciłem ponad 200zł w dodatku używany… pierwszym był Ocalony za 290zł do którego dokupiłem niemieckie wydanie 4K… jeżeli znajdę gdzieś Ostatni Samuraj w wydaniu 4K to nawet za 300 czy więcej zapłacę bo to naprawdę unikatowy i bardzo dobry film, jestem Ciekaw jak wyglada Twoja cała kolekcja, jakie to są tytuły?

M

Marcinos89

Guest
A co do Underworld… mnie akurat denerwuje śnieżenie w pierwszej części względem 4K ostatniej… jestem Ciekaw czy będziesz kupował, zamawiał Underwater… pojawiło się na alle…o wydanie azjatyckie z PL napisami, cena zaporowa, ale dla kolekcjonera cena nie gra roli… ja wybrałem tańsza wersje czyli ta za 230zl BD

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dobrze widać na przykładzie Underworld, jak technika poszła do przodu. Pierwsza część niby na BR, a obraz w porównaniu do ostatniej kiepściutki...
Jako filmy mi te pierwsze cz. bardziej się podobają, widać, ze te dwa ostatnie to już troszkę tak na siłę, ale pod względem efektów to przepaść.
Kilka fotek z Underworld (i jak tej pani nie lubić...;-):

WA0023.jpg[/IMG][/URL]

Jej się nie da lubić.. :bober:

Bipo

Active member
Bez reklam
W mojej kolekcji obecnie jest około 500 tytułów, więc ciężko wymienić...:) Kolekcjonuje filmy od 2006 roku więc tematyka różna w zależności od nastroju zaczynając od bajek i baśni, a kończąc na wojennych i przygodowych.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Bipo, z takim obrazem robisz Kate antyreklamę. Wolę ją w gorszej jakości, u Ciebie widać wszystkie niedoskonałości twarzy :D

M

Marcinos89

Guest
W mojej kolekcji obecnie jest około 500 tytułów, więc ciężko wymienić...:) Kolekcjonuje filmy od 2006 roku więc tematyka różna w zależności od nastroju zaczynając od bajek i baśni, a kończąc na wojennych i przygodowych.

Wybacz mi zapomniałem dopisać że chodzi tylko o filmy 4K. 500 tytułów to niezła kolekcja, chociaż jak na 15 lat zbierania to już tak dużo nie jest

M

Marcinos89

Guest
Bipo masz może Need For Speed z 2014 roku na Blu Ray, lub ewentualnie orientujesz się kto ma na sprzedaż? Z chęcią odkupię :) A co do Lucy i tego zdjęcia, śmiem twierdzić że aparat z telefonu tutaj coś polepszył jakość i nie tylko tutaj.

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Need for speed mam, ale nie na sprzedaż. Zdjęcia są zawsze inne niż to co widzimy na żywo pod względem kolorystyki, widoczności w odcieniach czy też poziomu czerni, natomiast pod względem ostrości aparat raczej uchwyci to co widać.

M

Marcinos89

Guest
No to może Scarlett Johansson i jej oczy spodoba Ci się bardziej..:grin: (Lucy 4K na tym projektorze wygląda obłędnie)

Czy te zdjęcie jest zrobione na 01:12:28 filmu ? No i przede wszystkim jak masz ustawiony Tryb Obrazu, Moc Lampy, Przysłonę, Kontrast, Jasność, Kolor, Zabarwienie? Bo u mnie na BD oczy nie są tak mocno nasycone kolorem, twarz jest jaśniejsza. A u Ciebie wyglada to tak jak bys dodał koloru, nasycenia, wiele innych czynników ma tez na to wpływ np. moc lampy i inne

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Ja kiedyś gdzieś wrzucałem zdjęcia przed i po kalibracji. Tych samych scen. Te same warunki. Różnica widoczna gołym okiem.
PS. Bipo nie robi zdjęć telefonem.

Bipo

Active member
Bez reklam
Bardzo mi przykro ale ustawień kalibracyjnych koloru nie mogę Ci podać. Tryb HDR mam na wysokiej lampie z otwartą maksymalnie przesłoną.
Zdjęcia robione są lustrzanką na statywie z długim czasem naświetlania.

Ostatnia edycja:
M

Marcinos89

Guest
A to już wiem czemu masz takie kolory. Ja mam tryb Obrazu na Neutral, Moc lampy na Niskim, Przysłona -Ręczna na 0, z reszty podam tylko że kolor mam na -8. Nigdy nie lubiłem gdy jest zbyt dużo kolorów nie ważne czy to był TV CRT, tani LCD, czy LED. Moc Lampy masz na Wysoki, współczuje Ci bo przy Cichych akcjach słychać wentylator jak suszarkę do włosów. To tyle co chcialem wiedzieć. Dzięki

M

Marcinos89

Guest
A masz dobrze skalibrowany aparat do zdjęć ? ;)

Jeżeli było to do mnie, nie posiadam żadnej lustrzanki czy temu podobne, korzystam z aparatu w telefonie.

Ok ja już wiem co chciałem wiedzieć, nie zaśmiecajmy tematu Bip-a. Jak coś to na PW

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A masz dobrze skalibrowany aparat do zdjęć ? ;)

A masz dobrze skalibrowany monitor do zdjęć? ; )

Generalnie, to chyba nikt poważnie nie traktuje jakichkolwiek zdjęć jak "wzorzec".
Raz, że nie wiemy na jakich nastawach to zdjęcie jest robione (a nawet jak wiemy, to nie zmienia faktu), to - dwa, każdy ma inaczej skalibrowany monitor.
To tak, jakby ktoś oceniał drogi sprzęt audio odsłuchując na YT i Logitechach...

Do góry