Lolo
Kamerka z Twojego linka jest dużo tańsza niż hikvision, pytanie czy warto kupic 5 takich kamerek ip i do tego rejestrator hikvision. Szukać rejestratora od razu z poe czy lepiej oddzielny switch. Mam domek 13x13 i celuję w 5 kamerek. Koszt 4mpx hikvision to okolo 2000zł. Zależy mi głównie na powiadomieniach o detekcji ruchu, gdyby jakaś menda się kręciła obok domu, póki co brak ogrodzenia z boku i od frontu.
Jak chcesz powiadomienia, obrotowa itp.
To prostym, tanim i dobrym rozwiazaniem bedzie tak jak zrobil Armanig.
Co do przemyslowych monitoringow.
Rejestrator z POE czy osobno POE to bez roznicy. Kwestia czy chcesz kabel ciagnac od kamery do rejestratora. Pelno kabli.
Czy np. 4 kamerki kablami zepniesz w jedno miejsce i zasilisz to ze switcha. A rejestrator bedzie w calkiem innym miejscu, czy nawet schowany aby nikt go nie znalazl. W takich sytuacjach lepiej sprawdza sie rejestrator bez POE a zasilanie kamer robic ze switcha.
Szczerze nie ustawiam powiadomien i alarmow w moich systemach bo mam instalacje tylko przemyslowe. W zakladach pracy, myjniach. Tam wiecznie jest ruch. Monitoring uzywany dopiero jak cos zginie lub ktos cos uszkodzi....
Ostatnia edycja: