Mój pierwszy zestaw do 8500 PLN

vinovajca

New member
WITAM.
Szukam kolumn, wzmacniacza i cos do transportu muzyki z CD. Mam swoja chacjente, wiec sasiadow sie nie obawiam i chetnie czasem podkrece Volume na glosniej:) Pokoj w ktorym moge to zagospodarowac ma 19 metrow kwadratowych. Slucham glownie amerykanskiego Rapu dlatego oczekuje fajnego basu, wyrazniejszej gory, ale nie ostrej, nie drazniacej i nie piszczacej/swiszczacej. Gram tez na xBoxie dlatego fajnie jak by wzmacniacz mial wejscie optyczne, aby podlaczyc telewizor i sluchac dzwiekow nie z glosnikow tv, a ze stereo. Powiedzcie czego tu szukac, jakie polaczenia sprzetowe sprawdzac itp aby trafic teoretycznie w moj gust ktory tutaj opisalem. Chetnie kupie nowy sprzet, ale zadbanymi uzywkami nie pogardze raczej? Mysle, ze jako nowicjusz kazdy skok z glosnikow z tv/miniwiezy na dobre stereo 2.0 odczuje milo:)

Mam na wydanie 8500 zl. Cos znajdzie sie za ta kwote chociaz?
Dzieki.

Ostatnia edycja:

vinovajca

New member
Dla mnie Zensory 7 nie nadaja sie do mojej muzyki. Moim zdaniem za malo basu.
Klipschy kazda seria to nie moja szkola. Siarczysta gora przekreslila je calkowicie juz u mnie.
Denony nie maja chyba optycnych wejsc? NAD to samo? Mi wejscie optyczne potrzebne tak jak pisalem.

JBL 280 ciekawa opcja. Nie sluchalem jeszcze, ale ponoc graja jak nakryte kocem?
A KEF Q700. Tannoy XT8F. Cos z Monitor Audio? Tannoy Precision lub DC6T SE?
Troche poczytalem na forach i tak wylapuje jakies bardziej polecane firmy i modele.

BodzioGdynia. HECO do mnie nie przemawiaja. Choc wszedzie sa polecane.
Tam ktos pisal o wzmacniaczu Cambridge CXA80 nadaje sie to to?

Ostatnia edycja:
BodzioGdynia. HECO do mnie nie przemawiaja. Choc wszedzie sa polecane.

Bodzio hehe chyba nie do końca czytasz ;)
Czemu Heco nie mówią, słuchałeś ich???
Ms900 hmmm...ładnie grają i warto też na nie spojrzeć.
W tamtym temacie były wzmacniacze polecane pod które miała być konsola i optyk ale ok, lepiej pisać niż trochę poszukać.
Tu też masz podobny temat
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=129050

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

vinovajca

New member
Czytalem czytalem. Tu i nie tylko na innych forach. I teraz cos by sie przydalo podiac. Zalozylem swoj temat zeby komus nie syfic wlasnymi gdybaniami.

Heco nie sluchalem. Widzialem ich rozmiary sa naprawde wieksze od nie jednych frontow. Metrow chyba mam dla nich tez za malo.

Panie na gorze. Czy prowadzi pan jakis agresywny marketing wlasnego sprzetu ze mam to zaraz kupowac? Polowe pana propozycji nie pasuje bos pan tematu nie przeczytal nawet i masz do mnie zal?

Pytasz się o opcje, Heco, Pionki dobre są. Możesz też takie coś rozpatrzyć
Onkyo tx8150+Kef R300+sub Rel T5 system 2.1

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

vinovajca

New member
Ta hybryda stereo i amplitunera Onkyo to mocowo nie szkoda kasy na to? Nie lepiej szukac wzmacniacza samego zeby to G R A L O?
Z Tannoyów nie ma co brac pod uwage? A brytyjczki typu wzmacniacz Cambridge CXA80?

Ostatnia edycja:

vinovajca

New member
No wlasnie. Widzialem w innych tematach ze polecaja Cambridge CXA80 i ma tego czego szukam na tylnej obudowie. A tutaj juz nikt sie nie przychyla do tej opcji. Wiec chyba trzeba szukac co innego. Onkyo drogo wyjdzie i cdk jeszcze. Na kolumny mi nie wystarczy

SebaK1205

New member
Bez reklam
No wlasnie. Widzialem w innych tematach ze polecaja Cambridge CXA80 i ma tego czego szukam na tylnej obudowie. A tutaj juz nikt sie nie przychyla do tej opcji. Wiec chyba trzeba szukac co innego. Onkyo drogo wyjdzie i cdk jeszcze. Na kolumny mi nie wystarczy

Onkyo 9755 - uzywane można wyhaczyć za 2k, 9070 w cenie koło 3k... do tego CD masz 7070 za 2k... razem 4-5k zł... czyli na głosniki zostaje 3,5k-4,5k zł. Posłuchaj głosników HECO CELAN GT302 - do wyrwania nowe poniżej 3k. Grają dla mnie wyśmienicie, z Onkyo bardzo kontrolowany bas, głęboko schodzący w punkt. W tej cenie masz Focal Aria 906 (od forumowego kolegi - chyba Borixon sprzedaje), tylko ze bas bardziej rozciągnięty (takie moje odczucie)... możesz isc wyżej i w granicach 4,5k znaleźć już KEF R300 i masz super sprzęt stereo...

abdul0412

New member
Bez reklam
Atoll In100SE + SMSL DAC lub Arcam Airdac (Uzywka) + Kef R300 I kolega jest zadowolony.
Lub zamiast KEf r300 dołożyc i kupic Tannoy XT8F i temat mozna zamknac:).

pzdr

vinovajca

New member
Atoll In100SE + SMSL DAC lub Arcam Airdac (Uzywka) + Kef R300 I kolega jest zadowolony.
Lub zamiast KEf r300 dołożyc i kupic Tannoy XT8F i temat mozna zamknac:).

pzdr

Tannoye XT8F ok. Ale z Atoll In100SE i dokupowac jeszcze DAC a gdzie jakies zrodlo CD?(moze zle na poczatku tematu napisalem chodzi mi o odtwarzacz CD tak by muzyke z kompaktow sluchac) Lub czegos nie rozumiem? Grubo ponad budzet. A XT8F z jakims CAMBRIDGEM?

Ostatnia edycja:

abdul0412

New member
Bez reklam
Atoll powinien lepiej napedzic te tannoye.
Ok a do tego taca podlaczasz prosty cd lub blu ray , ktory da ci wieksza mozliwosc ew. Odsluchu z pendriva itp i masz zestawil jak talala.

Podchodzac bardziej pod stricte stereo to :

Tannoy lub kef + atoll + np marantz cd 6005 albo jakis pionner.

vinovajca

New member
czyli dokopujac DAC jeszcze CD czyli budzet w gore, o to sie martwilem.
720 ae? To to nie za slabe juz troszku? W 720 AE nie widze optyka.

Do góry