Mój pierwszy zestaw do 8500 PLN

vinovajca

New member
Na pokladzie beda Tannoye XT8F/ Harpie Graffiti i Chrono 509 zostaly na test wzmacniacze:

- Cambridge CXA80 (tutaj mam optyki i do kupienia w b.db cenie nowy)
- Atoll IN100SE (dokupienie DAC)
- Audiolab 8200A (dokupienie DAC)
- Uzywka Rotel RA-12 (tutaj mam juz tez optyki)
- Uzywka Rotel RA6 (dokupic DAC)
- Uzywany Musical Fidelity a3 (dokupienie DAC)
- Uzywany Arcam A19 (dokuepienie DAC)

Ostatnie dwa ciezko wyhaczyc uzywane... DAC jaki byl by tu najlepszy? Z tych wzmacniaczy najlepiej ktory wpierw przetestowac? Moze zaden hehe.

Ostatnia edycja:

Myszator

Banned
Ciekawe jak wypadnie CXA 80...

giphy.gif

Miałem ten piec. Granie nawet takie... fajne.
Do muzyczki rozrywkowej super piecyk.

vinovajca

New member
Do Tannoy XT8F chyba wyprobuje polecane tu przez Abdulla - Atoll In100SE + SMSL DAC lub Arcam Airdac (uzywanego) i mam nadzieje ze wiecej juz nie bede niczego szukal i zmienial ;D

vinovajca

New member
Panowie a do testowania Harpia Graffiti takie cus: wzmacniacz Rega Mira 3 + odtw. CD Apollo + Tuner Radio 3. Uzywka. Do tego jakis DAC zdalo by sie i pod Graffiti? Wiem pytam o cos strasznego bo nikt tu Karpii nie hoduje :)

Snikers89

New member
Bez reklam
Bardziej chodzilo mi o Onkyo A9755 ktore tez posiadam i jakies Tannoye.
Zreszta sam napisales ze i tak DACa chcesz kupic.
Mi Tannoye Precision 6.4 high gloss w sklepie i Onkyo A9755 z allegro wyszlo 1300funtow wiec jakies 7500zl wiec miesci sie w budzecie.

Ostatnia edycja:

milewski81

New member
Ja proponuje posłuchać samemu w sklepie utwory które znasz i lubisz bo każdy ma inne gusta. Proponowane Atolle sa naprawde spoko miałem u siebie model 200 na testach (taka ciekawostka - przy wlaczeniu go wywala korki bo ma taki pobór produ :), Stare Nad też fajne klocki, Arcam tez niezle, - Denon, Onkyo i Marantz 7xxx, KI PEARL nie moje granie i nie do HH. Głośniki Tannoya i Heco też daj rade ale ja osobiście wole coś innego.
Proponuje ci zainteresować się głośnikami Acoustic Energy Radiance 2 lub 3 *z naciskiem na drozsze - sprzet na lata (4600zł na allegro) + sub np. SVS SB 1000 (2100zł) - poczywaj na forach zagranicznych i amazon o sub, głosnikach. AE R3 prównywałem na wzmacnaiczu Vincenta z głośnikami HECO The New Statement za 17 000zł i AE w górze wypadaja lepiej w dole z uwagi ze to duuuzo mniesza skrzynia słabiej. Ogólnie głosnik ten bije na głowe tanie HECO Music Style, Tannoya, Kef (do kina ok), Monitor Audio, Dali Zensor, Ikon, Klipsch w porównywalnej cenie i droższe. Sam słuchałem wiele lat Hip Hopu z lat 90 - BCC, Smith and Wessun, OGC, SlickRick, GZA, RZA, BIG L itd. i mam w glowie jeden stary wzmacniacz który by ci przypadł do gustu i kosztuje grosze (napisz na prv). Mam tez bdb wzmacniacz do sprzedania z gwarancja za 50% wiec poszukaj w dziale sprzedam - warto! Bas generuja nie tylko glosniki ale wzmacniacz przede wszystkim albo nadganiasz jego braki subem. I gadanie ze z sub sie nie da słuchać to p.....

Rozumiem ze szukasz uniwersalnego sprzetu co dobrze zagra wiec kup wzmacniacz, DAC i głośniki które ci pasuja najbardziej. tak jak pisali powyżej - słuchać, słuchać słuchać. Wiekszosc ww wzmacniaczy podanych powyzej jest ok - nawet nie lubiane przezemnie Denon, Onkyo, Marantz - tylko ze każdy słyszy inaczej.

Jak podoba ci sie CA, Exposure, Atoll, Xindak, wybór jest ogromny kup głośniki AE + dobierz wzmaka jakiegoś z powyższych.

Snikers89

New member
Bez reklam
No ja mam nadzieje ze kolega ma zamiar wybrac sie na jakis odsluch bo kupno kota w worku sprzetu audio to kiepski pomysl.

Do góry