Zacząłem moje dociekanie w zupełnie innym temacie, a tu taki gotowiec się znalazł....
Odświeżę zapytanie, bo trochę czasu upłynęło i kilka nowych modeli pojawiło się, a kilka starych występuje już tylko w 2gim obiegu...
Aktualnie mam Denona m39 w reklamacji ..i nawet nie zdążyłem go odsłuchać

...jest szansa odkręcić ten wybór
przez ostanie 3 dni przeryłem internet ( w tym zagraniczne fora ) ale im wiecej się dowiaduję tym mniej wiem
Yamaha pianocraft ...seria dowolna ( ponoć te bez BD grają lepiej )
Denon m39 lub m40 ...40stka ma kilka kodeków więcej np FLAC
a co z serią Piccolo
Onkyo 555 ...z dostępem jest ciężko ...ale nie jest niemożliwe
inne ? ..jakie, kiedy budżet max 1800 zł ( suba JAMO 210 mam pożyczonego na czas bliżej nieokreślony ) Pokój 16 m2 ...niezagracony..zestaw będzie spięty z TV na stałe.
Zależało mi na CD, ale jak w tym temacie juz padło..CD przechodzi do lamusa, a fakt jest taki iż sporo zasobów ma sie faktycznie na tel czy w lapku...tu problem DENON m39 nie obsługuje AIRPLAY....( co wcale go nie skreśla). Yamaha bezpośredni odwieczny jego rywal....znalazłem kilka tematów gdzie Yamaszka go deklasowała wg userów ....a co z innymi pierdziawkami z pod szyldu Panasonic ...Philips...trzeba opinii kogoś kto na prawdę miał możliwość poznac zawodników...a nie chwali to co ma, bo innego nawet nie widział...albo opinii osóby która przetrawiła podobny wybór ( co ją skłoniło do takiej, a nie innej decyzji)