Mini wieża do 2000 (samo audio)

Tabalan

New member
Prawda jest taka, że ledwo co udało mi się wytargować te 1700 zł i jeżeli bym przekroczył tą kwotę to rodzice by cofnęli swoje dofinansowanie (tj. 500 zł) ;p

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Aaa, skoro rodzice w tym partycypują to inna sprawa ;) A mozesz wybrać się chociaz do MM lub Saturna? Tam te zestawy znajdziesz i posłuchasz.

Tabalan

New member
Denona M-39 bym mógł odsłuchać w Patronie, oni powinni zapewniają lepsze odsłuchy niż MM ;p
W dodatku mają Yamahę Pianocraft 750 (chyba brzmi jak 550, ale czyta jeszcze BluRaya?) i Onkyo CR-N755.

Takie pytanie - czy Onkyo 755 i 555 brzmia tak samo? Ponieważ znalazłem coś takiego na whathifi.com :"There's also a non-network version of the system (CR-755) available, the £250 Onkyo CR-555 (without speakers)."

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Wiem tylko tyle, ze Pianocrafty, bez DVD i BD lepiej brzmią.Jesli masz mozliwosc pozycz sprzet do domu. Wlasne warunki akustyczne czesto sprowadzają na ziemię.

Tabalan

New member
Ok, doszedł już Onkyo CS-n555. Teraz takie pytanie - czy warto zmieniać okablowanie? Czytałem recenzją, że poprawa dźwięku jest znaczna, lecz 1 opinia to trochę mało.

dejm_on

New member
Przypominam temat... Harman MAS 101. Wcześniej miałem yamahę. Harmana mam niecały rok. Miesiąc temu padł napęd CD. Strasznie przerywa jak pochodzi ponad pół godziny. Nie miałem czasu spakować i wysłać do serwisu. Dziś przestała grać jedna kolumna. Diagnoza - zepsute wejście od wieży. Więc wysyłając do serwisu zostaną mi w domu tylko kolumny.

Wiem jedno. Nigdy nie kupię już harmana.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Przypominam temat... Harman MAS 101. Wcześniej miałem yamahę. Harmana mam niecały rok. Miesiąc temu padł napęd CD. Strasznie przerywa jak pochodzi ponad pół godziny. Nie miałem czasu spakować i wysłać do serwisu. Dziś przestała grać jedna kolumna. Diagnoza - zepsute wejście od wieży. Więc wysyłając do serwisu zostaną mi w domu tylko kolumny.

Wiem jedno. Nigdy nie kupię już harmana.
Przykro mi, że padł Ci MAS. Ja będę kupował dalej HK. Dobrze gra, dużo nowych pomysłów i ładny wygląd.

collider

New member
Bez reklam
Bardzo dobrze gra zestaw Pioneer P1 kosztuje nie całe 2300zł

Ten Pioneer nie to, ze gra bardzo dobrze to jeszcze jest swietnie wykonany np. aluminiowe panele i pokretła. Ma jednak mala wade, nie ma ani WiFi czy chocby bluetooth. Mozna jednak sparowac go np. z Iphonem przez usb. Ale jezeli komus brak obslugi sieciowej nie przeszkadza to szczerze polecam.

dejm_on

New member
Po 15 dniach serwis Harmana zwrócił mi wieżę. Po włożeniu drugiej płyty... napęd zepsuł się ponownie. Super naprawili... I tak w ciągu 10 minut znów wieża nadawała się do wysyłki.

Po tygodniu znów odzyskałem wieżę. Gra jak powinna ale boję się, że znów zaraz coś się zepsuje.

Także ten, także tego...

Sprzedam Harmana MAS 101 (jeszcze rok gwarancji). Nigdy więcej Harmana nie kupię!

Karpaj

New member
Bez reklam
Yhm, HK to rzeczywiście brzmienie bardzo przyjemne. Ja nie spotkałem się raczej ze zbyt dużą liczbą awarii takiego sprzętu, choć tu trzeba oddać- Denon czy Yamaha są chyba najtrwalszym sprzętem audio na rynku.

Do góry