MA Silver 2 czy Focal Aria 906 ???

Borixon

Active member
Bez reklam
Pany bez gadania o odsłuchach itp dajcie plusy i minusy jak wam się wydaje która konstrukcja lepsza dla mnie ??

Borixon

Active member
Bez reklam
Henry słucham wszystkiego :)
Kefy mi się nie podobają, przy tej kasie też musi wyglądać, dla mnie to kupa sosu.

Henry

Active member
Bez reklam
Jak patrzę na katalogowe ceny, to wychodzi ok. 1 tyś różnicy na parze (odnośnie Focala)...posłuchaj, może okaże się, że warto się spiąć ;)
Co do muzy, to wiem, że słuchasz też i coś z pazurem i Hip-Hopu...dlatego wydaje mi się, że bardziej podpasowałyby ci Focale czy Kefy :)

Henry

Active member
Bez reklam
Posłuchaj i porównaj. W ciemno bym nie brał ;)
Slivery słuchałem tylko podłogówki -6,8 i 10-tki i są ok, Focale grają bardziej skrajami z mocniejszym basem, ale nie uważam, że to wada jak w przypadku np. Klipscha, taki mają charakter i mogą się podobać.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
W odniesieniu do podłogówek MA spokojniejsze, bardziej zrównoważone, choć nie tak jak KEF.
Focal zdecydowanie bardziej dziarski, może nie aż tak jak Klipsch, dużo basu i góry. Mnie szybko zmęczyły ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Rzekłbym, że tanio ;)
Na próbę można brać, jak coś, to nie stracisz, bo za tyle samo spokojnie odsprzedaż ;)

Borixon

Active member
Bez reklam
Rzekłbym, że tanio ;)
Na próbę można brać, jak coś, to nie stracisz, bo za tyle samo spokojnie odsprzedaż ;)

kupiłem nowe znaczy historia jest długa więc nie bede sie rozpisywał. deal korzystny dla obu stron.
zobaczymy co będzie.
kiedyś słuchałem Chorusów 806 i mi sie podobało :)

lobos

New member
Bez reklam
Borixon rozdaje karty szybko ;-) :eek:k:
Wizualnie Arie bardzo ładne, ale R-ki od KEF również miodzio jak dla mnie :)
Ciekawe czy 906 Ci podejdą?
P.s. ta oferta którą Henry podesłał fajna, ale jak masz nówki w okazyjnej cenie... :)

Borixon

Active member
Bez reklam
Sam jestem ciekaw, myślę że w moich ciasnych warunkach Focale sprawdza się lepiej niż Silvery gdyż nawet na Z3 basu miałem aż nad to. Będzie dobrze ;-)

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
No jestem ciekaw czy Ci się spodoba Aria 906. Nie słyszałem ich. Sądzę, że brzmienie będzie zupełnie inne niż z Z3. Silvery słyszałem. Kawał monitora. Potrafią przyłożyć basem.

Henry

Active member
Bez reklam
Sam jestem ciekaw, myślę że w moich ciasnych warunkach Focale sprawdza się lepiej niż Silvery gdyż nawet na Z3 basu miałem aż nad to. Będzie dobrze ;-)
Focal ma innej jakości bas, mocniejszy, z lepszą kontrolą i nie tak "rozlazły" ;)

Zensorów się już pozbyłeś czy będzie okazja do konfrontacji z Focalami?

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Gxybym miał wybierać ,wybrałbym Focale co prawda słuchałem Focali z wyższej serii Utopia ale myślę źe seria Aria też oferuje świetny dźwięk

Jeazcze ciekawostka odnośnie MA, jak narazie nie widziałem tych kolumn w żadnym salonie audio ,dla przykładu byłem u Maxa w Stilwerk ,jest to jeden z najlepszych salonów w Berlinie ,stały Pylon Audio ,a Monitor Audio nie

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przemku Utopia to jednak inna bajka :)

Może MA się już Niemcom "przyjadło". Zresztą mają też trochę swoich krajowych produkcji. Fajnie, że Pylon sprzedaje też poza Polską.

Do góry