i jak ,posłuchał kolega już 826 ?
no bo to trochę inna ligaTak subiektywnie to w kategorii estetyki dla mnie MA to numer 1 chyba, taka dyskretna elegancja. Niestety ze względu na kubaturę pomieszczenia MR4 poszukują nowego właściciela, ale nie wykluczone, że powitam RX8
Ale narazie przerzucam płytotekę i słucham dynaudio, i jak zauważył mój syn "hmmm mają więcej basu".
Kasa rządzi światem, nie oszukujmy się Panowie. Mawia się że pieniądze szczęścia nie dają, ale to głównie o zdrowie chodzi, a w innnych kwestiach kto ma kasę ten ma wszystko.
no bo to trochę inna ligano i to jest MR4 , a nie MR6 gdzie basu jest znacznie więcej. Czasami bywa tak że trzeba wybrać czy wygląd czy lepsze brzmienie. Fajnie jest jak człowiekowi pod pasują obie kwestie
. Te dynaudio to już spore kolumienki
![]()
Może rzeczywiście nietrafione porównanie w sensie technicznym a zwłaszcza w kategorii "starzenia" eksploatacyjnego. Skrzywiony jestem trochę tą motoryzacją bo to branża w której funkcjonuję.Daj znac jak tam u Werfa przebiegnie odsluch.
Jezeli chodzi o strate wartosci, to zalezy (w wiekszosci tak), ale w przypadku kolumn jest taka mala roznica, one sie praktycznie nigdy nie starzeja, ja bynajmniej mam takie zdanie, bo co mozna jeszcze wymyslec w brzmieniu, szczegolnie tych lepszych kolumn, stare kilkunastoletnie kolumny moga zagrac lepiej jak te najnowsze, byla kiedys taka spora dyskusja "audiofilskia" na zagranicznych forum, madrze chlopaki pisali.
Zastanawiałem się nad tym, są nawet na znanym portalu aukcyjnym Dynaudio Audience 82, ale do napędzenia tego gość w domu elektrownię zbudował - fotka poniżejna takim metrażu to i mocniejsze kolumny mogły by być. No ale w porównaniu do MR4 na pewno jest lepiej na takiej przestrzeni, ale coś mocniejszego od Dynaudio by wypadło jeszcze lepiej. To jest kawał powierzchni. No ale wiadomo i zasilanie musiało by być też wtedy porządniejsze![]()
Poza tematem - wybiera się ktoś na AudioShow w tym roku? Mam taki zamiar , może by tak jakiś forumowy meeting...
Jestem jak najbardziej za. Przypomnij jaki termin?
Daj znac jak tam u Werfa przebiegnie odsluch.
Jezeli chodzi o strate wartosci, to zalezy (w wiekszosci tak), ale w przypadku kolumn jest taka mala roznica, one sie praktycznie nigdy nie starzeja, ja bynajmniej mam takie zdanie, bo co mozna jeszcze wymyslec w brzmieniu, szczegolnie tych lepszych kolumn, stare kilkunastoletnie kolumny moga zagrac lepiej jak te najnowsze, byla kiedys taka spora dyskusja "audiofilskia" na zagranicznych forum, madrze chlopaki pisali.
He, dokładnie, ale u mnie już od lat wchodząc do centrum handlowego rozdzielamy się i spotykamy za godzinęTo zalezy jakie zakupy z kobieta, bo jak masz na mysli te w Biedronce to ja dziekuje, ale jak to maja byc jakies sklepy z bielizna i takie tam, to ja nie mam nic przeciwko, no ale jak zobacze obok jakis MediaMarkt czy inny przybytek, to nie ma zmiluj, dostaje ADHD i juz mnie nie ma
![]()
Stary, ale to mówimy o kolumnach o pewnym prestiżu. Zwykłe budżetówki pewnie stracą na cenie? Są firmy co się wypromowały i zawsze ich produkty będą w cenie. Jak z autami, Audi czy Mercedes zawsze będą w cenie pomimo że gorzej wypadną w statystykach jak Toyota czy Honda. Taki rynek.
He, dokładnie, ale u mnie już od lat wchodząc do centrum handlowego rozdzielamy się i spotykamy za godzinę
eddielublin, szkoda, ze się nie załapałem, ale kawka aktualna
Na AudioShow wybieram się już kilka lat, ale gdyby nie w weekend..., ehh