Mam pytanie, czy to normalne w tym pilocie, że jak jest uśpiony to po pierwszym naciśnięciu klawisza pilot się czasem nie budzi i dopiero ponowne naciśnięcie go wybudza i zapala się podświetlenie i wysyła komendę?
Własnie przymierzam się do kupna ONE+. Jak sobie poradziliście z brakiem kolorowych przycisków ( 4 kolory ) na pilocie ? Wg. mie to bardzo powazna wada-ich brak i tylko to powstrzymuje mnie przed jego zakupem.
kolorowe przyciski definiujesz na ekranie dotykowym i po sprawie
jak masz ustawione działanie "Watch TV" to na pierwszym ekranie masz od razu te kolorowe przyciski
Jasne. Dzieki.Pewnie kupię bo mój aktualny Logitech Harmony 785 powoli zawodzi ( jeden klawisz nie działa; kupiony rok temu, ale oczywiście parogan i gwarancja... zagineły w czeluściach czasu i mieszkania ). Dla mnie piloty z tej serii, to wynalazek na miarę koła. Obecnie mam ustawione 6 działań do 3 urządzeń i wszystko działa perfekcyjnie ( włącza,wyłącza,przełącza`itd. ).
Czy po zalogowaniu się do strony internetowej z moimi ustawienimi będę mógł je przeżucić ( jest tam taka opcja ) je do " Łana "To jednak różne piloty z róznych serii .
Czy polecenia typu ""Watch TV" można zamienić na własne okreslenie nop.Ogladanie telewizji ?
Warto, ja za tyle kupiłem o czym pisałem kilka postów wcześniej[...] będę miał okazję kupić ONE+ nowy za około 350 zł. To chyba warto ?
@rafix01: przyszło mi do głowy coś takiego, ale nie testowałem tego więc nie wiem, czy w ogóle jest to możliwe - nauczenie One jednego przycisku z pilota do Ampli ale w ustawieniach pilota jednego z urządzeń, z których korzystasz w aktywności, w której Ampli nie występuje, np. TV czy DVD.
Jasne. Dzieki.Pewnie kupię bo mój aktualny Logitech Harmony 785 powoli zawodzi [...]
Czy po zalogowaniu się do strony internetowej z moimi ustawienimi będę mógł je przeżucić ( jest tam taka opcja ) je do " Łana "To jednak różne piloty z róznych serii.
takie coś znalazłem w pomocy logitech w oprogramowaniu 7.7.0 dla One+
Cytat:
"Przenoszenie ustawień z pilota Harmony do nowszego lub innego modelu
Aby przenieść ustawienia z pilota Harmony do jego nowszego modelu:
UWAGA: Piloty Harmony 1100, 1000, 895, 890 i 890 PRO nie obsługują funkcji przenoszenia ustawień z innych modeli Harmony. Jeśli posiadasz takie modele i chcesz przeprowadzić uaktualnienie do innego modelu, konieczne będzie utworzenie nowego konta dla pilota Harmony.
- Uruchom oprogramowanie pilota Logitech Harmony i zaloguj się na konto pilota Harmony.
- Kliknij kartę Działania.
- Kliknij opcję Zmień pilota.
- Podłącz nowego pilota Harmony i kliknij przycisk Dalej.
- Możliwe będzie utworzenie nowego konta dla nowego pilota Harmony lub skorzystanie z istniejącego. Wybierz opcję Dodaj nowego pilota z użyciem mojego istniejącego konta, a następnie kliknij przycisk Dalej w celu przeniesienia ustawień do nowego pilota Harmony.
- Ustawienia zostaną przeniesione do nowego pilota Harmony.
- Po zakończeniu aktualizacji można zacząć korzystać z nowego pilota Harmony.
- Aby wprowadzić dodatkowe zmiany, wybierz opcję Nie, chcę dokonać pewnych dostosowań i kliknij przycisk Dalej. "