Logitech Harmony 785 kłopoty pod Vistą ! (problem )
Przyznam uczciwie-nie czytałem całego wątku.Trochę kłopotów z wolnym czasem. Piszę ( jak w temacie), bo może komuś pomogę.
Zmieniłem system z XP na Vistę i zainstalowałem " Logitech Harmony Remote Software 7 " - skrót pojawił się na pulpicie. Kliknąłem aby odpalić program i .... nic z tego. Za to pojawił się komunikat:
" The remote Control Software can not start. Reinstal the software or contact Customer Service. Invocation TargetException. null".
Odinstalowałem program, zciągnąłem najnowsze stery ze strony Logitech'a ( było napisane,że są także do Visty ) zainstalowałem ponownie i... to samo.Próbowałem go nawet odpalić jako Admin i nic... ten sam komunikat. Dodam, że pod XP chodził bez problemów. Zacząłem szukać odpowiedzi w internecie i okazało się,że wiele osób na świecie ma ten sam problem i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, jak go rozwiązać.
ROZWIĄZANIE PROBLEMU ( sam do tego doszedłem ):
Srót na pulpicie ( pojawia się po instalacji programu )" Logitech Harmony Remote Software 7 ", prawy klik myszką->właściwości>trzecia zakładka od prawej "zgodność"->uruchom ten program w trybie zgodności z-> rozwinąć zakładkę i wybrać system. W moim przypadku był to XP. Bez problemu łączę się przez internet ze swoimi ustawieniami pilota.Done.
Mam nadzieję, że jesli komuś nie pomogłem, to pomogę.
PS Czy opprogramowanie na płycie instalacyjnej CD czy też pobrane ze strony Logitech'a nie jest kompatybilne z Vistą !?! Bo jakoś nie widzę innego wytłumaczenia tego problemu. Aha, od Logitech'a żadnej odpowiedzi ( wysłałem maila ) na ten temat .