dokladnie tak. wybralem model 47lm620s. troche juz moge powiedziec na temat tego tv o czym sie nie dowiecie ze sklepow bo oni tam kompletnie nie ogarniaja tematu.
wiec tak: ja dalem w neonecie 3799zl za tv + 2zl za pilota magica i wifi. co prawda po podlaczeniu dysku pod usb nie mam juz wolnego slotu na pena ale nie szkodzi bo jak sie okazalo tv bardzo ladnie laczy sie z laptopem i telefonem (htc desire) po wifi. trzeba tylko sciagnac jeden program na kompa (tu akurat ze strony lg) a drugi na telefon z marketu androida i wszystko smiga ladnie.
tv ma ladne kolory, sporo ustawien (ciagle cos mieszam), standardowy pilot swieci w nocy, a magic remote fajnie lezy w lapie. 4 pary okularow. solidna podstawa. calkiem ciezka. tv ma dobrze rozmieszczone i podpisane wyjscia z tylu. co wazne wlacza sie bardzo szybko. 100 razy szybciej niz moj poprzedni samsung a551. przegladarka dziala ok, chociaz udalo mi sie znalezc strone na ktorej nie bylo wszystkiego widac (f1 na wp). po zalogowaniu sie w opcjach lg mamy dostep do youtube, allegro, facebook itp. ja tego nie uzywam z tych gotowcow tylko przez normalna strone jak z kompa. jest jakos swojsko.
co do matrycy nie jestem w stanie powiedziec czy na oko rozni sie od 660 bo w sklepie staly na innych polkach i nie widzialem obu obrazow jednoczesnie ale jak dla mnie to specjalnej roznicy nie ma. nie widze zadnych plam w podswietlaniu ale jak ktos chce to moge zrobic fotke i podeslac bo moze sie nie znam. u mnie nawet nie podlaczalem zadnego kabla do netu. wszystko po wifi tv->komp, tv->net, tv->tel. przy instalowaniu programu na kompie (jakies tam nero do dlna ze strony lg) udostepnia sie foldery, natomiast w programie na komorce nic sie nie udostepnia tylko automatycznie widzi wszystko na tv.
dobra to by bylo na tyle o zaletach. nie obejdzie sie takze bez wad. po pierwsze wkurza mnie to ze po wlaczeniu szuka sygnalu antenowego lub hdmi. ja tego nie mam (tylko usb) i musze recznie mu za kazdym razem zapodawac wejsciowy sygnal i katalog z filmami. po drugie nie czyta jednak formatu m2ts. na szczescie takich malo jest. denerwujace jest tez ze kursor pilota remote mimo zmiany wygladu i szybkosci ruchu za szybko zanika jesli nie ma nim ruchu (ok. 5 sec) pozniej trzeba pomachac pilotem zeby sie pojawil. brak przycisku 3d na pilocie magic, a przycisk ok jest pod rolka do przewijania stron i troche ciezko sie go wciska.
3d dziala ale regulacja glebi i odleglosci tv od widza troche ciezka w ustawieniu bo jesli sie zacznie kalibracje to zweza sie obraz po bokach. ja mam wszystko po srodku bo inaczej 3d sie rozdwaja albo jest malo widoczne. moj tv jest jakies 3.5 metra ode mnie i na wysokosci oczow a obraz wychodzi tak mniej wiecej 1-1,5 metra od tv. moze nie umiem ustawic albo tak ma byc. w sklepie gostek mi pokazywal jak dziala zoom w dzwieku 3d i bylem pod wrazeniem, ale w domu jakos tego nie zauwazam. moze mam materialy nie takie bo on mial bluraya. tzw. market z aplikacjami lg to straszna bieda. nic tam nie ma. nawet nie ma skype. i jeszcze jedno. dostep do plikow na usb jest na 2 sposoby: 1 wybierajac port z jakiego jest sygnal i tak jak w windowsowym explorerze wchodzimy coraz glebiej w katalogi, albo sposob 2 wlaczyc z glownego meny "filmy" i juz wszystko jest pod reka. drugi sposob bardzo irytujacy bo wszystkie pliki bez wzgledu na katalogi sa pomieszane w jednym miejscu. np. filmy 3d, 2d i sd sa miedzy soba pomixowane. wkurzajace to. przy wlaczaniu filmu 3d czasem sam sie przestawia na odpowiednia konwersje (sbs, ou) a czasem trzeba to robic recznie. nie wiem od czego to zalezy. konwersja z 2d do 3d prawie niewidoczna, a okularki mimo ze pasywne to i tak troche przyciemniaja.
w srode wieczorem podlacze xboxa i antene do tv naziemnej to zobacze jak to dziala. nagrywanie z tv na dysk jest dostepne ale trzeba hdd sformatowac za pomoca telewizora. a szkoda mi marnowac to co juz na nim mam (1Tb NTFS).
mimo kilku mankamentow jestem zadowolony. z czasem kupie jakies kino domowe z blurayem to dopiero bedzie zabawa. a dla tych co sie zastanawiaja to specjalnie wyboru nie ma jesli chodzi o pasywne 3d. chcialem jeszcze dokupic okulary do dual play ale nie ma ich jeszcze w polsce ponoc. ale z tego co wiem wystarczy przelozyc szkielka ze zwyklych i jest to samo (jedna para z 2 szklami lewymi a druga para ze szklami prawymi).