Witam.
Zamierzam zakupić nagrywarkę DVD LG RH278H. Jednak przed zakupem mam kilka pytań:
1) Czy możliwe bedzie nagrywanie programów nadawanych z satelity? Poza tym co z kanałami kodowanymi, które mam dostepne w ramach platformy Cyfrowy Polsat? (Dekoder: Echostar DSB 717, jakby coś). Czy nie będzie problemów z nagrywaniem kodowanych pozycji?
2) Czy możliwe bedzie nagrywanie (na dysk) jednocześnie programu z anteny naziemnej i satelity?
3) Co z zegarem? Czy jeżeli w środku nocy zabraknie prądu, to wszystkie zaprogramowane nagrania zostaną usunięte?
4) Jakie będę mieć korzyści z podłączenia nagrywarki do TV za pomocą kabla HDMI? Czy to prawda, że przez takie podłączenie utrudnione moze być nagrywanie audycji chronionych?
5) Czy nagrywarka bedzie potrafiła "przełączyć" kanał w tunerze? Chodzi mi o to, ze nagrywam program na Discovery Channel i po zakończeniu nagrania tuner (dizęki nagrywarce) przełącza się sam na Polsat Sport? Coś mi się wydaje, że nie jest to możliwe... chyba w tunerze potrzebuje funkcji timera... ale wolę dla pewności zapytać
Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi, na te pewnie banalne pytania dla Was
Pozdrawiam.