LG OLED CX - martwa matryca - co dalej? naprawa czy nigdy więcej LG ?

nakrawedzi

New member
Cześć,

Moj ukochany LG OLED 65CX postanowił zrobić bardzo drogiego psikusa i zepsuć się po 4 altach użytkowania. TV kupiłem od Kikiego i bezproblemowo działał do tej pory. Niestety oglądając wiadomości tv się wyłączył i teraz jedynie co to po włączeniu pokazuje na ułamek sek białe pionowe paski w prawej stronie matrycy i od razu wyłącza się. Lokalny serwis stwierdził że martwa matryca i naprawa się kompletnie nie opłaca, proszę kupić nowy tv.

Prawie 10K PLN po 4 latach na śmieci. Dzwoniłem do LG, pisałem i niestety zero pomocy - radź sobie człowieku sam. Pewnie mam pecha, pewnie większość użytkowników dalej się cieszy swoimi Lg ale niestety mi nie jest do śmiechu, bo nie dość że tyle kasy to raptem 4 lata i trup.

Tyle się mówi o ESG, zielonej transpofrmacji, ekologicznych produktach a sprzęt LG po 4 latach na śmietnik. Nie wkurzałbym się tak gdyby to był jakiś łów-end za 2-3K, trudno - tanio kupuje, trzeba się liczyć z tym ze nie jest to sprzęt na lata. A tu taki klops.

Czy możecie mi poradzić coś jak / gdzie ewentualnie można w sensownych pieniądzach naprawić TV / kupić matryce czy faktycznie wszystko co pozostaje to zbić na kawałki, do kosza i kupić nowy byle nie OLED LG ?

pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To problem nie tylko LG.
Niestety matryce kosztują niewspółmiernie do wartości telewizora.
Czasem do starego matrycę wyceniają jak najnowszy następca na pełnej gwarancji.

nakrawedzi

New member
To problem nie tylko LG.
Niestety matryce kosztują niewspółmiernie do wartości telewizora.
Czasem do starego matrycę wyceniają jak najnowszy następca na pełnej gwarancji.
Kiki czy masz jakieś fajne oferty na C4 lub G4 w 65 calach?
a może lepiej kupić QLED / QNED i nie martwic się ze padnie za 4 lata?

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Niestety tak jak napisałeś, loteria ...
To już nie te czasy, że sprzęty były porządnie wykonane i wytrzymywały długie lata.
Moja pierwsza plazma Panasonic z 2008r. cały czas działa i ma się dobrze. Dzisiaj to można pomarzyć.

Do góry