Zasilanie
No wszyscy tak tu ładnie napisali co i jak... a ja jestem zadowolony - też kupiłem, na podstawie testu z labu - choć wcale go tam nie polecali - ale widać, że czyta wiele, cichy - zero energii (1W) na stand by - i wycisza dyski. Czyta 2,5'' dyski NTFS i FAT - tylko trzeba poczekać jak macie tam dużo plików
- normalka. Update - trzeba wgrać plik TXT wraz z binarką - tak jak są - bez miany na *.bin i wszystko działa YT też OK - poza tym, że trzyma prawa autorskie - to chyba nie do ominięcia po legalu - więc tylko Manta to może potrafić
... czyta praktycznie wszystko i płynnie... czyli cudo...
Ale .... jest 1 ale, którego zapewne nie przetestował nikt ani inżynierowie LG... jak mamy połączone pod HDMI na linku - czyli opcje w TV, żeby włączył się i wyłączył jak wstaje i kładzie się spać urządzenie niby wszystko działa ładnie... a czy ktoś zrobił test braku napięcia i powrotu ??
Zauważcie, że po wyłączeniu zasilania (np z listwy) oraz po ponownym włączeniu źródła napięcia LG niestety bez względu na jego poprzedni stan odpali się i wyśle żądanie POWER ON do TV. No niestety słaby jest to pomysł jak wypalasz na wakacje i nie wyłączysz LG z gniazdka zasilającego - możesz sobie natłuc niezły rachunek ... niestety najnowszy firmware nie wniósł niczego nowego.
Czy możecie potestować czy macie to samo ??
Może inżynierowie / programiści LG poprawią tego BUG'a
Pozdrawiam