LG - czy aby na pewno będziesz zadowolony ?

Grinch

New member
Idź do sklepu i sprawdź. Widać gołym okiem że obraz jest płynniejszy.
Problem w tym, że przy włączonym TrueMotion w FPSy może być za duży imputlag, dlatego przy wyborze profilu obrazu gra, ulepszacze są wyłączone.

Hz o których mowa w telewizorach nei są tymi samymi Hz o których była mowa w monitorach CRT.

Ostatnia edycja:

smolax71

Member
Idź do sklepu i sprawdź. Widać gołym okiem że obraz jest płynniejszy.
Problem w tym, że przy włączonym TrueMotion w FPSy może być za duży imputlag, dlatego przy wyborze profilu obrazu gra, ulepszacze są wyłączone.

Hz o których mowa w telewizorach nei są tymi samymi Hz o których była mowa w monitorach CRT.

Reasumując, do współpracy z komputerem dobrze mieć matrycę min 75 Hz.
Dziękuję za odpowiedzi.

ps
dostałem jakieś punkty minusowe za te wpisy jeden pod drugim :(
tylko ciekawe co mam zrobić jak np piszę pytanie i czekam parę godzin i dalej mam ochotę coś napisać to niby już nie mogę ...? i tak mogę czekać tydzień :( fajnie
i bez kogoś wpisu nie mogę nic napisać ... hm...
pewnie nie wytrzymam długo i wylecę z forum
a zarejestrowałem się w 2008 roku :)

WOW
edytowałem hahaha
tylko nie widzę różnicy między tym , a tym co robiłem wcześniej

Ostatnia edycja:

smolax71

Member
A teraz napisałem post i wiem , że jestem pod ostatnim postem.
A jeśli w trakcie edycji starego posta dopisując coś w tym czasie ktoś napisze post to moja edycje utknie u góry...
Nie wiem czy nie lepiej post pod post :):spam:

I dostałem minusik od administratora forum - ar2.
Ładnie mail i info o karze.
Więc może by tak tę drogę wykorzystać do wszystkich forumowiczów z moją prośbą :

Proszę podłączyć przez HDMI, telewizora z serii LW ( LW4500; LW5500; LW570s i LW659s) do komputera i spróbować ustawić rozdzielczość 1920/1080 i odświeżanie większe od 60Hz.
Czy jest taka możliwość ? Czy pozostaje 60Hz ?

ps
edytowałem powyższy post ale jak przesyłałem to pokazało coś o powyżej 2 min i zrobiło nowy post
nie moja wina :(

knocked

New member
Pozwolę sobie odświeżyć :)

Na rynku pojawiły się modele LG z tego roku np. 47LA660S.
Miał ktoś już może okazje zobaczyć jak świeca i czy poprawiono w nich jakiś minusy o których mowa w tym wątku? A może pojawiły się nowe?

stafik123

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam
Nowa seria LA660 posiada dwurdzeniowy procesor. W jednym z sklepów sieciowych dostępny jest za 3099 zł + darmowa dostawa. Mocno się zastanawiam...

Pozdrawiam

electro69

New member
Witam
Nowa seria LA660 posiada dwurdzeniowy procesor. W jednym z sklepów sieciowych dostępny jest za 3099 zł + darmowa dostawa. Mocno się zastanawiam...

Pozdrawiam
Gratuluje zakupu ;) też jestem bardzo zainteresowany tym TV ... taka wielka prośba do Ciebie jak możesz to po kilku dniach użytkowania podziel się swoją opinią na temat niego (zalety i wady) chodzi mi głównie o jakość obrazu najważniejszy dla mnie wyznacznik nie interesują mnie bajery ... czy występuje zjawisko cloudingu i bandingu ... ciekawi mnie też dźwięk w końcu są głośniki 2.1.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam

knocked

New member
Gratuluje zakupu ;) też jestem bardzo zainteresowany tym TV ... taka wielka prośba do Ciebie jak możesz to po kilku dniach użytkowania podziel się swoją opinią na temat niego (zalety i wady) chodzi mi głównie o jakość obrazu najważniejszy dla mnie wyznacznik nie interesują mnie bajery ... czy występuje zjawisko cloudingu i bandingu ... ciekawi mnie też dźwięk w końcu są głośniki 2.1.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam

Dołączam do powyższej prośby, chociaż pewnie się ciężko oderwać od nowego nabytku ;)

stafik123

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam.
Daniello18: Niestety nie ma możliwości usunięcia programów z listy, tylko pominięcie.
electro69 i knocked: Sorry chłopaki ale tak naprawdę to aby dokładnie przetestować sprzęcik będę miała czas dopiero w przyszłym tygodniu... więc proszę o cierpliwość.

Pozdrawiam

Pigway

New member
Nagonka niektórych użytkowników w tym temacie, to zwykłe propagowanie fałszywej opinii.

Prawda jest taka, że ilu producentów, tyle też będzie głosów niezadowolenia. Sam jeszcze nigdy się na LG nie zawiodłem. Podejście do klienta mają wzorowe, sprzęt fenomenalny, a w razie problemów wysokiej klasy obsługa gwarancyjna.

Posiadałem swego czasu plazmę Panasonica i swoje negatywne wrażenia opisałem między innymi tutaj: klik

Natomiast w przypadku LG sprawa wygląda tak, że serwisant weryfikuje usterkę w domu użytkowania, zabiera sprzęt i po krótkim czasie dostajemy telefon z informacją o wymianie TV na nowy lub o zwrocie gotówki, tak było chociażby w moim przypadku.

Kupując w tym roku TV, bez najmniejszych wątpliwości znów postawię na LG, a konkretnie model 55LA690S lub 55LA740S, innym bez wahania również polecam tą firmę.

PLANETA

New member
Ja na LG nie narzekam tylko brak pełnego lg aps na Polskę ,mnie irytuje nadal ,i 2 sprawa ,nadal brak TV PLAYERA żenada i z tym , ale kto wie może kiedyś LG się i z tym obudzi.

Pigway

New member
Jest to oczywiście moja opinia, jako wieloletniego klienta tej firmy, mającego również porównanie do sprzętu pozostałych. Podobne odczucia mam w stosunku do Sony, ponieważ również nie miałem z nimi problemów.

Duris

New member
Pigway: założyłem ten wątek i po blisko roku będąc posiadaczem TV LG serii LM (dokładnie 47LM660S) zdania nie zmienię. Już nigdy więcej nie popełnię błędu i LG będą omijał szerokim łukiem.

Pigway

New member
Masz do tego pełne prawo.

Ja natomiast miałem duże problemy z firmą Panasonic i również nie zdecyduję się na ofertę tego producenta. Tobie widać nie dopisało szczęście z LG, mi wręcz przeciwnie.

Pete widzę narzeka głównie na Clouding (zerknąłem na podpis) i absolutnie nie jest to zależne od danej marki. Tutaj mamy podejście firm do tego problemu:

ZACHMURZONE LEDY | TV TEST

Do góry