zainstalowalem PS3 MEDIA SERVER i tv widzi pliki ale cos rozlacza i strasznie wolno laduje wiec zainstalowalem serviio i jest o wiele lepiej ale podczas ogladania tnie film nie wiem w czym przyczyna?
z gory dzieki za pomoc
Ja miałem podobnie...
Przez zwykłe udostępnienie DLNA (WMP-Win7x64), widziało pliki, lecz pokazywało "niepoprawny format".
Zainstalowałem 'Wild Media Server' - chwalą go co niektórzy, lecz u mnie (pomimo, że odtwarzało filmy, które wcześniej miały rzekomo "niepoprawny format") przycinało filmy.
W końcu zainstalowałem "Plex Media Server" i naprawdę polecam - jest po angielsku, lecz jak na razie nie miałem problemów z żadnym filmem. Trochę bajerki - cover'y, background'y, info o filmie po angielsku - można sobie samemu edytować.
Przyczyną przycinania filmu jest zbyt wolne połączenie komputer-telewizor czy to po kablu czy przez Wifi.
Moim zdaniem po kablu jak może być wolne połączenie? No chyba, że ma kilometry, to może troszeczkę pójdzie. Ja miałem pow.20m kabel i jakoś nic nie zauważyłem.
Pomyślmy... Jak ma on filmy .MKV na kompie, to pewnie kompa nie ma sprzed 10-20 lat, więc karta sieciowa nawet sprzed kilku lat standardowa/zintegrowana będzie dobra na DLNA.