Witam. Od kilku dni mam 42LW570S. Wszystko jak na razie jest super-obraz, głośniki też dają radę i fajnie działa 3D. Na razie mam tylko trzy problemy:
1. konfiguracja pilota Logitech 300i. Nie mogę dodać tv do funkcji Watch Tv. Cz ktoś może już sobie z tym poradził?
2. Jak dodać pliki z filmami z kom. na Tv. Sieć mam podłączoną kablem z Liveboxa TP
3. Mam dysk zewn. 500GB ( różne dane są na nim), wolne miejsce ok 300GB Czy jak wrzucę na niego filmy to mi one pójdą w Tv? Czy tv nie usunie mi moich danych?
I jeszcze jedno. Mógłby ktoś przedstawić swoje ustawienia-konfigurację tv w tym do 3D
Gratulacje
1. wchodzisz w konfiguracji online na konfigurację przycisków np. Twojego TV i najeżdżasz myszką na przycisk WatchTV, wyświetli się konfiguracja i zaznaczasz które urządzenia mają być włączone
2. Ja używam DLNA Serviio ale mam Cisco modem-ruter z kablówki, tv podłączony kablem a komp po wifi
3. Tv będzie widział tylko media z rozszerzeniami zgodnymi z specyfikacją czyli film np mkv, avi będą Ci działał. Tv nic Ci nie usunie z dysku
Ustawienia są podane w tym wątku
A moje ustawienia dla DVB-T i USB to:
Tryb obrazu: Standardowy (użytkownika)
Podświetlanie: 80
Kontrast: 80
Jasność: 50
Kolor: 55
Odcień: 0
Temp barw W10
TruMotion: Wył.
Lok.przyciemn.LED: Wysokie
Sterowanie zaawansowane:
Kontrast dynamiczny: Niski
Kolor dynamiczny: Wył.
Clear White: Wył.
Odcień skóry: 0
Redukcja szumu: Wył.
Super rozdzielczość: Wył.
Redukcja szumów MPEG: Wył
Gama: Niska
Ochrona oczu: Wył.
Realne kino: Wył.
Gama kolorów: Standardowa
Oczywiście dla 3D można ustawić inaczej najlepiej jaśniej i zmienić odcień bo jednak okularki przyciemniają i zmieniają też balans bieli