można już zaktualizować firmware 5.01.10 przez USB wystarczy pobrać na nowo ze strony LG data modyfikacji 2012-01-16
Pierwsza przyczyna jako mi wpada do głowy to - niejako z założenia - winiłbym tutaj transmisje przez USB. Teoretycznie jego przepustowość jest OK, ale to zazwyczaj wąskie gardło: przepustowość samego portu, implementacja USB po stronie TV i urządzenia, to wszystko zależne jest od pracy dysku/ karty/ etc., każde z tych urzadzen zarządza odczytem, pracą własnego bufora, a że przy przy full hd i dużych bitrate, nie ma zapasu na spadki transferu, łatwo to o "niewyjasnione" spowolnienia, brak synchronizacji A i V, chwilową pixelozę, itd. Moim zdaniem to wszystko ma często swoje źródło w tym, że przepychamy duze ilości danych przez port USB. Spróbuj to puścić z PLEX po sieci, bez żadnych zmian w pliku - ciekawe czy anomalie nadal będą... oczywiście zadbaj o dobry transfer, najlepiej po kablu a nie WIFIJak dotąd mój LG świetnie sobie radził z różnymi plikami .mkv jakie mu aplikowałem
za pośrednictwem USB. Jednak ostatnio natrafiłem na problem, z którym nie bardzo mogę sobie poradzić.
Witam,
od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 42' TV
a słowo 'szczęśliwym' jest jak najbardziej na miejscu -
- TV jest rewelacyjne!
Naturalnie, jestem całkiem przeciętnym oglądaczem i drobne (w moim mniemaniu)
niedoskonałości tego odbiornika zupełnie mi nie przeszkadzają.
Jak dotąd mój LG świetnie sobie radził z różnymi plikami .mkv jakie mu aplikowałem
za pośrednictwem USB. Jednak ostatnio natrafiłem na problem, z którym nie bardzo mogę sobie poradzić.
Mam film .mkv 11,3 GB:
Video: h264 (High), , 1920x1080, 23,98 FPS
Audio: ac3, 48000 Hz, 5.1, s16, 384 kb/s yuv420p[RAW COPY]
Odtwarzam go z HDD (NTFS) podłączonego do USB.
Problem polega na "zacinaniu/zanikaniu" dźwięku.
Ten sam plik odtwarzany jest bezproblemowo na PC (WMP).
Próbowałem przekonwertować dźwięk używając MKV2AC3, SUPER, AudioConverter (PopCorn MKV).
Niestety, albo program sobie nie radził (SUPER), albo przekonwertowany plik miał kompletnie "rozjechane" audio (pozostałe dwa programy) i to ponad 5 minut przy końcu filmu, niezależnie od
wielkości ustawionego bitrate'u (384, 160).
Czy ktoś miał podobny przypadek?
Czy ktoś zna pewny program, który jest w stanie dokonać konwersji audio tego pliku bez ruszania strumienia video? A może problem tkwi gdzie indziej?
Z góry dzięki za pomoc.
I błagam, nie każcie mi czytać 124 stron tego tematu... :blagam:
(soft mojego LG: 05.10.02)
Porada:Obok stała plazma Panasa, na której to nie występowało, za to jej obraz był kompletnie ciemny i bez bieli (dlatego też m.in. nie biorę pod uwagę plazm)
Jestem za 47" bo mam 47lw570s już 2 miesiące.Oglądam z odległości 3m i jest w sam raz.Dzień Dobry
Noszę się z zamiarem zakupu telewizora z linii lw570s. Niestety mam dylemat związany z rozmiarem ekranu. Mam kanapę 2,5m od ekranu, rozważam 42 lub 47 cali. Wiem, że zwykły LCD powinienem wybrać mniejszy, ale ten 42 LG wydaje się być w sklepie malutki. Czy telewizor 3d powinien byc wiekszy niż tradycyjny ?
Witajcie,
Przy ujęciach szybko poruszających się elementów lub np. ujęcia pogoni kamerą za biegnącym gepardem pokazywały się artefakty w obszarach gdzie powinno być dużo szczegółów (drzewa, trawa).
Ja wziąłem tydzień temu 42LW659S i nie żałuję, oglądam z odległości ok. 3-3,5m i jest w sam raz, ten model ma 200 Hz, większy kontrast i fabrycznie z funkcją nagrywania (rec. na pilocie) w sklepie Redcoon kosztował 3599 + przesyłka.Witam, zmieniła mi się trochę sytuacja i teraz zamiast 1.8 siedzę ok 2.2-2.3 m od monitora podczas oglądania filmów. Do tej pory myślałem nad zakupem 32lw570s gdyż miałby służyć jako monitor. I tu dylemat - czy 42 calowa wersja do używania jako monitor byłaby za duża? Bardzo daleko trzeba by było się odsuwać żeby normalnie ogarniać ekran? Czy warto raczej w te 42 cale celować? Głównie oglądam filmy. A ludzie na tym forum polecali do oglądania z odległości 2.5 m 47 cali.
No i czy jeśli warto by było brać 42 cale to czy nie lepiej z serii 650? Bo 32 calówek nie ma a mają bodajże 200mhz.
Proszę pomóżcie