Witam,
Kupiłem jednak również 77C44LA i jak dla mnie jest rewelacja. Bravia 7 wysiada przy tym z tego co widziałem (niestety tylko w sklepie). Najlepszy obraz SDR/HDR w dzień udało mi się uzyskać w trybie kino z jasnością na maksa z kilkoma innymi zmianami (m.in. wyłączona redukcja szumów, gamma 2.2 i trumotion na filmowy). W nocy tryb filmmaker i ekspert ciemny po kilku zmianach również git, ale czasem tryb kino jest lepszy (jaśniejszy) dla ciemnych scen. Kolory w SDR nie są tak idealne jak mojej skalibrowanej plazmie VT60 i obraz full hd również, ale co mnie zdziwiło - jest bardzo blisko (muszę się pobawić trochę opcjami kolorów albo skalibrować), ale kontrast w SDR jest lepszy (ale tylko minimalnie). HDR to już w ogóle kopara opada, bo w plazmie mam tylko wypalone placki w jasnych partiach. Nie ważne czy w dzień (ale salon nie jest bardzo jasny, TV stoi naprzeciwko okien i jest ok) czy w nocy (wtedy to naprawdę rewelacja). Tak czy siak dema 4K mkv z pendrive są dużo lepszej jakości niż np. YouTube i wtedy to dopiero jest masakra (szczególnie detale bez nadmiernej kompresji jak streaming). Na razie oglądałem tylko jeden film 4K HDR w nocy, to wrażenia dużo lepsze niż plazma, ale obraz też sporo większy.
Pozdrawiam