LG C4 - wątek zbiorczy

mati_luk

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czołem...pytanie czy macie w matrycach C4 65'' problem z różowym zafarbem ? jestem świeżo po wymianie matrycy z rękojmi MM i jest jeszcze gorzej niż miałem!!! Jakiś dramat z tymi matrycami czy ja po prostu mam pecha ? TV kupiony w listopadzie. Ogólnie jestem zadowolony z C4 ale ta matryca... przed wymianą zafarb był z lewej strony a teraz centralnie gruby pasek na środku matrycy!
To jest niestety cały czas loteria jak napisał Ci nelson87. Możesz spróbować reklamować ponownie z rękojmi i tym razem ubiegać się o zwrot kasy. Jeśli oczywiście chcesz się bawić w zamawianie nowego tv i ew zwrot jakby coś nie tak było z matrycą.
Lg podobno różnie podchodzi do zafarbów. Mi się udało to zareklamować jak miałem C1. I o dziwo po samych zdjęciach, bez wizyty serwisanta.

wojoo

Member
Pisałem już w swoim temacie, że mam 3 TV Oled a w tym 2 od LG, z ciekawości chciałem sprawdzić ile przepracowanych godzin mają matryce

marioking

Member
a to nie działa ten myk z włożonym pendrive i 10+ kliknięć "niebieskiego" na magicu... na c4 i c3 na pewno działa ze tworzy txt z czasem pracy...

nelson87

New member
Nie mając pilota serwisowego możesz zainstalować aplikację ColorControl na Windowsa i będąc w tej samej sieci możesz wejść w menu serwisowe LG (dla G4 działa, także powinno dla innych LG też działać).

maly123_4

New member
Witam
Czy mógłby ktoś podrzucić dobre ustawienia do C4? Posiadam model 48C45LA od 3 miesięcy i nie jestem wstanie sam znaleźć odpowiednich ustawień.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Do góry