LG C4 - wątek zbiorczy

pazik

New member
Witam, zakupiłem LG 55C4, jednak nie jestem w stanie go ustawić. Poproszę o pomoc. z góry dziękuje

kat.szu

New member
Hej, jutro przyjdzie nam c4 65 i żeby oszczędzić mężowi mojej dramy, że ten obraz to coś brzydko, chciałam od razu zaskoczyć go rozwiązaniem. Czy mogę również prosić o ustawienia na maila? kasia.yeah@gmail.com

tomsonss

New member
A ja cały czas mam wrażenie jakby obraz nie wyrabiał jakby były mikro zacięcia chyba na to na forum mówią juddery.
Na netflixie jeszcze jakoś obraz wygląda ale też jest judddery ale na dekoderze VECTRA to lipa totalna oglądać kablówkę.
Ma ktoś jakieś podpowiedzi.

Misiolbn

New member
Cześć,
Stoje właśnie przed decyzją czy kupić C4 77" do Salonu.
W zasadzie byłem już zdecydowany ale mamy jeszzce TCL c8k w tej samej cenie (8k PLN).
LG już w koszyku ale nie jestem ciągle przekonany.
Mam nvidia shield pro 2019 więc temat kodi itd odpada.
TV z soundbarem Q90R więc głośniki w TCL nie graja roli.
Liczy się tylko efekt wow oglądjąc filmy z Shielda/Netflixa.

Chyba że C4 na forum jest taniej niż 7870 PLN to wtedy cena zdecyduje.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wielkość ma duże znaczenie.
LG C4 - nie ma i nie będzie, nie jest produkowany już kilka miesięcy.

TCL 75C8k dla członków forum 7599 zł z pełnym pakietem gratisów o wartości 500 zł

Pakiet ::
  • kalibracja
  • wtyczki
  • sprawdzenie
  • aktualizacja
  • montaż
  • dostawa

gujido

New member
Witam. Stoję przed tym samym dylematem czy LG C41 77 czy TCL C8K 75 w podobnej cenie, ale na razie nie ma żadnych testów C8K tylko opinie o zepsutych egzemplarzach na grupie TCL na FB. O C4 opinie nie są za dobre, ale można zwariować od tego czytania., a w sklepie C4 źle nie wygląda.
Pozdrawiam

Misiolbn

New member
No czyli dalej nic niewiadomo : ) LG to przynajmniej LG.
Znam przypadek gdzie tv był reklamowany 4x i za każdym razem od ręki wymiana matrycy na miejscu bez narzekania. Bodajżę był to B3

gujido

New member
Super, że test C8K wkrótce będzie. Zastanawiam się jeszcze nad Bravia 7 75 cali oprócz LG C4 i TCL C8K, ale niestety 2 tys. drożej. Ma być jeszcze Hisense U8Q, ale pewnie z 1,5 tys. drożej. Ciekawe jak wypadnie w porównaniu do TCL.

gujido

New member
Dzięki, ale naczytałem się sporo o judder i skośnych liniach w ruchu i ziarnie w C4 i nie jestem pewien. Czy ktoś z forum ma takie problemy, bo na demo w sklepie nic nie widzę podejrzanego? Oglądam tylko streaming 4K (YouTube, Netflix, Prime, itp.).

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Kupiłem w styczniu LG 65C45 i nic takiego nie mam.
Jak to ująłeś, nie widzę nic podejrzanego i jestem zadowolony z zakupu.

Do góry