LG C4 - wątek zbiorczy

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Zakładam wątek o LG C4 gdzie zapraszam do dzielenia się uwagami, opiniami, testami itp. Jak wasze wrażenia? Jakie macie ustawienia? Co wam się podoba a co nie?
Od siebie na dzień dobry napiszę, że nie odtwarza filmu Dune w BluRay a Philips odtwarza. Prawdopodobnie chodzi o wielkość pliku bo mniejsze w tym formacie odtwarza.

ratmaniak

New member
Hej. Ja jestem świeżo po zakupie i nie mogę dojść w jakim trybie oglądać filmy. W tych, które mają wysoką skalę jasności biel aż razi po oczach. Napisy w filmach ustawiłem na szary, bo oślepiały. Ma ktoś może gotowe ustawienia do oglądania filmów? Zastanawiam się ogólnie po co ten cały efekt hdr. W kinach tego nie ma i obraz jest mniej męczący dla oczu.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Hej. Ja jestem świeżo po zakupie i nie mogę dojść w jakim trybie oglądać filmy. W tych, które mają wysoką skalę jasności biel aż razi po oczach. Napisy w filmach ustawiłem na szary, bo oślepiały. Ma ktoś może gotowe ustawienia do oglądania filmów? Zastanawiam się ogólnie po co ten cały efekt hdr. W kinach tego nie ma i obraz jest mniej męczący dla oczu.
Filmmaker na pewno nie wali po oczach.

kompozyt1

New member
Hej, jestem świeżym posiadaczem C4 w 65''... po przesiadce z QLEDa od Samsunga nie mogę ogarnąć ustawień obrazu. Mam Canal+ z dekoderem 4K i nie mogę połapać ustawień pod TV a także np. pod Disney+, Prime, Netflix ... już mnie cholera bierze ;):) macie jakieś sprawdzone ustawienia obrazu???

Drugie pytanie czy macie problem z apką Disney+...mi co chwilę wywala nie chce się uruchomić lub pokazuje brak neta...internet podłączony przez kabel do TV.

Dzięki za pomoc...

Andrewarm

Member
Słyszałem że LG C4 to w zasadzie LG C3 , a jeśli tak to życzę powodzenia. Miałem LG C3 i wiedze że ludzie na tym forum mają takie same doświadczenia z C4.
Nieostry obraz pod nc+, rozmycia na krawędziach , wyblakłe kolory. Ja zmuszony zostałem do oddania swojego LG C3. Co ciekawe w LG C2 który obecnie posiadam nie zauważyłem tych problemów. Osobiście unikam trybu HDR i dolby vision bo tylko reklamy fimów na YouTube wyglądają dobrze. Netflix czy np Amazon to tragedia. Obraz wyblakły. Niestety dużo czytałem i oglądałem filmików że to norma. Testowałem na LGC2, C3 i S90C. Co ciekawe jest wyjątek mój stary LG oled 55EG9A7 który teoretycznie nie obsługiwał HDR odbierał lepiej z Netflix w pakiecie 4k z HDR niestety padła matryca po 7 latach. Wspomnę tylko żę S90c miał fajny obraz w nc+ i po usb , trapił go jednak duży problem z kompletnym brakiem szczegółów w ciemnych scenach. Czasami było widać tyko ciemność. Jak nie wierzycie obejrzyjcie coś na temat HDR

Do góry