na stronce lge.pl jest nowy FW dla bd390 - ver 8.08.532
Witam.Sprawdziłem na kilku kablach HDMI, m.in. z dławikami ferrytowymi za 9 złotych, pozłacanm Aphardzie za 100zł i Ver1.4 HIGH SPEED ETHERNET 1,5m
Niestety wszędzie sieje podobnie, ciekawostką jest że są momenty gdzie zakłuceń nie ma, a za 2-3 godziny jest cała chmara. W tym samym czasie moja Yamaha MCR 840 w trybie 1080p działa bez zarzutu
Witam, jak wygląda współpraca naszej 390 z dyskiem umieszczonym w obudowie sieciowej. Dysk podłączony do routera. router podłączony kablem z 390. czy w takim układzie LG390 bedzie widział dysk?
pozdrawiam
Ja tak ma i działa wyśmienicie, wszystko ładnie bangla.
Powyższy efekt to widoczne ślady oglądania materiału skodowanego w 24 klatkach na telewizorze ustawionym na 25 klatek.
W ustawieniach obrazu zmień wyświetlanie na 24 klatki.
Miałem dokładnie to samo i szlag mnie trafiał - zmieniłem na 24 klatki i teraz jest pięknie.
Powyższy efekt to widoczne ślady oglądania materiału skodowanego w 24 klatkach na telewizorze ustawionym na 25 klatek.
W ustawieniach obrazu zmień wyświetlanie na 24 klatki.
Miałem dokładnie to samo i szlag mnie trafiał - zmieniłem na 24 klatki i teraz jest pięknie.
Nic łatwiejszego. W ustawieniach BD390 klikasz na ustawienia ekranu i tam masz od razu "Tryb ekranu 1080p - ustawiasz na 24 klatki i gra.Mam to samo. Może banalne pytanie, ale gdzie zmienić tryb wyświetlania na 24 klatki? W LG nie widzę takiej opcji. W tv też. Mam Pionka 5080XA, jak wiecie gdzie to jest to napiszcie. THX
Problem z napisami jest z filmami w formacie .mkv które mają fps 23.976 i napisami w .txt - LG wyswietla napisy w złym tempie. Wystarczy na PC przekontwertować napisy z .txt na SRT uwzględniając fps filmu. Do użycia: MediaInfo o sprawdzenia fps filmu oraz SubEditPlayer do konwersji napisów.
LG już zapomniało o tym odtwarzaczu - wy też powinniście. Taki update, że hey! Nie działały podstawowe pliki, a oni usprawnili odtwarzanie dwóch płyt BR.Gdzie to siedzi? Widzę tylko 26,27,29 i 31...
Google mówią że na innych forach też ludzie nie mogą tego znaleźć...
EDIT:
OK mam, dla 'ułatwienia' nazwali LG_BD_390VBB.zip, dopiero w opisie są te "gangi nowego yorku"