Witam,
w zasadzie nigdy nie miałem jeszcze takiego problemu z moim LGkiem, ale wczoraj kiedy chciałem obejrzeć Jak Ukraść Księżyc pojawiły się pierwsze. Brak dźwięku - na komputerze dźwięk jest. Ściągnałem mkvtoolnix w wersji 4.4.0 i 4.3.0 na Mac OSXa, po przerobieniu wybierając tylko jeden rodzaj ścieżki, BluRay nie chce odczytywać tego pliku. Na Macu też jest dziwnie - o ile orginał od razu otwiera się w VLC, nowy plik po muxowaniu nie chce się otworzyć, muszę ręcznie go otwierać przez VLC (a oby dwa pliki mają rozszerzenie *.mkv) na chwilę obecną wziąłem laptop żony i u niej próbuję z mkvmerge 3.3.0 - nie chciał się muxować plik, pod koniec paska postępu stał. Pobrałem 3.4.0 i jest to samo - pod koniec pasek postępu stoi i nie idzie dalej.
Czy ktoś może mnie nakierować co najlepiej zrobić w takim przypadku? Po wczytaniu tego mkv do mkvmerge mam jeden plik .x264, dwa plik audio: DTS i AC3 oraz jakiś plik z napisami, który tutaj nie jest istotny, bo to dubbing. Czy wystarczy po prostu utworzyć nowy plik *.mkv wybierając tylko jedną ścieżkę audio? Po przerobieniu tego na Macu, niestety LG nie chciał czytać w ogóle nowego pliku mkv jak już*pisałem.
Będę wdzięczny za poradę, co dokładnie powinno pomóc.
Pozdrawiam