LG BD370 wszystko o odtwarzaczu.

adam6150

New member
brodziu napisał:
itam serdecznie.

Szukam odtwarzacza BD do mojego 42 lg7000. Sprzet bedzie sluzyl do ogladania glownie koncertow na bd, divx z pendrive lub dysku oraz plikow mkv (pendrive lub dysk)

Przeczytalem caly watek o bd370 i chcialem wyjasnic pewne watpliwosci:

1.Czy bd 370 czyta tylko peny i dyski w formacie fat i czy rzeczywiscie przez to nie da sie odczytac pliku wiekszego niz 4 giga z pena lub dysku? ktos podlaczl dyski ntfs?
2. Ktos w watku wspomina o limicie 2gb dla divx. Czego dotyczy ten limit? Jednej plyty? Calego dysku? Pendrive? Jednego pliku czy calej zawartosci? Nie bardzo rozumiem...
3. Czy bd390 cokolwik zmienia w powyzszym zakresie?
4. Czy istnieja jakies alternatywy innych firm obecnie na rynku?

1.tylko fat
2. dla jednego pliku(divx, mkv)

S_Mac

New member
adam6150 napisał:
To smutne, szkoda, bo to dobry sprzęt. Chyba miałeś pecha , zamienią ci na nowy . Nie rezygnuj z LG. Ja mam ten model juz chyba ponad pól roku i wszystko działa OK

No i niestety nie chcą wymienić na nowy, tylko wysyłają mnie do serwisu.
Teoretycznie powinni wymienić bez najmniejszego problemu, ale...
Tak w niektórych sklepach traktuje się klientów.

Zulus

Member
Juz za dwa dni bede mial ten odtwarzacz. Podobno zaraz po pierwszym wlaczeniu do sieci odtwarzacz bedzie chcial aktualizowac oprogramowanie. Jak to zrobic? Czy odtwarzacz ten aktualizuje sie droga radiowa, czy trzeba sciagnac to oprogramowanie ze strony LG ( moze ktos podac link), nagrac na plyte i tak aktualizowac. Jak to sie dzieje?

wasylhh

New member
Bez reklam
Zulus napisał:
Juz za dwa dni bede mial ten odtwarzacz. Podobno zaraz po pierwszym wlaczeniu do sieci odtwarzacz bedzie chcial aktualizowac oprogramowanie. Jak to zrobic? Czy odtwarzacz ten aktualizuje sie droga radiowa, czy trzeba sciagnac to oprogramowanie ze strony LG ( moze ktos podac link), nagrac na plyte i tak aktualizowac. Jak to sie dzieje?

Podlacz odtwarzacz do neta i wybierz w opcjach "aktualizacja oprogramowania". Jesli nie planujesz netu w BD playerze to sciagnij ze strony LG i przerzuc na pendrive. Dlasza instrukcja znajdziesz na stronie producenta...

Zulus

Member
Czyli rozumiem, ze moge podlaczyc dvd przez karte sieciowa do internetu i w ustawieniach ustawic na aktualizacje oprogramowania. Z tego co wiem odtwarzacz aktualizuje sie dwa razy, czyli nie pobiera ostatniej najnowczej aktulizacji, tylko wszystkie jakie byly i pewnie gdybym chcial to robic przez pendrive to tez od najstarszej do najnowszej.Czy, zeby odtwarzacz znalazl polaczenie internetowe po podlaczeniu go przez karte sieciowa musze mu konfigurowac to polaczenie w komputerze, czy sam sobie to jakos ustwi, czy to bedzie jakis problem, czy lepiej zrobic to przy pomocy pendrive?

wasylhh

New member
Bez reklam
Zulus napisał:
Czyli rozumiem, ze moge podlaczyc dvd przez karte sieciowa do internetu i w ustawieniach ustawic na aktualizacje oprogramowania. Z tego co wiem odtwarzacz aktualizuje sie dwa razy, czyli nie pobiera ostatniej najnowczej aktulizacji, tylko wszystkie jakie byly i pewnie gdybym chcial to robic przez pendrive to tez od najstarszej do najnowszej.Czy, zeby odtwarzacz znalazl polaczenie internetowe po podlaczeniu go przez karte sieciowa musze mu konfigurowac to polaczenie w komputerze, czy sam sobie to jakos ustwi, czy to bedzie jakis problem, czy lepiej zrobic to przy pomocy pendrive?

Juz tak nie pobiera, bo ja jak kupilem to pobral tylko najnowsza. Po prostu podlaczasz kabelek enthernet do wejscia w BD playerze i to wszytko. Propo polaczenia to nie wiem jaka jest w tam magia ale u mnie nie dziala YouTube a aktualizacje sciaga bez problemu. A tak propo czy ktos wie co wnosi ta najnowsza aktualizacja??

wasylhh

New member
Bez reklam
brodziu napisał:
itam serdecznie.

Szukam odtwarzacza BD do mojego 42 lg7000. Sprzet bedzie sluzyl do ogladania glownie koncertow na bd, divx z pendrive lub dysku oraz plikow mkv (pendrive lub dysk)

Przeczytalem caly watek o bd370 i chcialem wyjasnic pewne watpliwosci:

1.Czy bd 370 czyta tylko peny i dyski w formacie fat i czy rzeczywiscie przez to nie da sie odczytac pliku wiekszego niz 4 giga z pena lub dysku? ktos podlaczl dyski ntfs?

NIE wystarczy, ze sformatujesz pendrive do exFAT (jesli masz XP to potrzebujesz sterownikow, jesli VISTA badz 7 wszytko jest zainstalowane). Wtedy twoje BD370 czyta pliki POWYZEJ 4 GB.

adam6150

New member
wasylhh napisał:
Juz tak nie pobiera, bo ja jak kupilem to pobral tylko najnowsza. Po prostu podlaczasz kabelek enthernet do wejscia w BD playerze i to wszytko. Propo polaczenia to nie wiem jaka jest w tam magia ale u mnie nie dziala YouTube a aktualizacje sciaga bez problemu. A tak propo czy ktos wie co wnosi ta najnowsza aktualizacja??

Ja narazie nie zauważyłem różnicy, wszystko po staremu.

tobas

New member
wasylhh napisał:
NIE wystarczy, ze sformatujesz pendrive do exFAT (jesli masz XP to potrzebujesz sterownikow, jesli VISTA badz 7 wszytko jest zainstalowane). Wtedy twoje BD370 czyta pliki POWYZEJ 4 GB.

1. Czy dobrze rozumiem?? Jak sformatuję PenDrive lub HDD do exFAT to będę mógł odtwarzać większe pliki niż 4GB?
  2. A odtwarzacz nie potrzebuje do tego jakiegoś softu? Poradzi sobie z takim formatem?
  3. A czy mogę tak sformatować HDD i odtwarzać z niego DiviX HD 1080p które mają ok. 12-24GB?? Jak tak to ma on wszystko czego było mi trzeba i nie muszę czekać na BD390 :D

wasylhh

New member
Bez reklam
tobas napisał:
  1. Czy dobrze rozumiem?? Jak sformatuję PenDrive lub HDD do exFAT to będę mógł odtwarzać większe pliki niż 4GB?
  2. A odtwarzacz nie potrzebuje do tego jakiegoś softu? Poradzi sobie z takim formatem?
  3. A czy mogę tak sformatować HDD i odtwarzać z niego DiviX HD 1080p które mają ok. 12-24GB?? Jak tak to ma on wszystko czego było mi trzeba i nie muszę czekać na BD390 :D

!. Tak jak sformatujesz pena, HDD do exFAT to bedie szlo wszystko powyzej 4Gb ale w profilu 4.1.

2. Nie odtwarzacz nie potrzebuje zadnego softu. Poradzi sobie bo ja tak ogladam.

3. Nie wiem nie sprawdzalem.

NAJWYRAZNIEJ MAMY PIERWSZA ZMIANE JAKA WNOSZA OSTATNIE SOFTY BO BD370 PRZESTAL CZYTAC FORMAT exFAT. WTF????????

Ostatnia edycja:

wasylhh

New member
Bez reklam
robstach napisał:
Może to poprawią przy następnym?, oby tak było.

Ale problem polega na tym, ze ta "funkcja" byla i najwyraziniej z niej zrezygnowano, wiec po co mieli by rezygnowac zeby pozniej to dodac z powrotem? Taki cos mija sie z celem...

Dztka

New member
Koledzy,

Pytanko czy po podlaczeniu tylko component da rade wyswietlac plytke BD w rodzieloczosci 720p lub 1080i jak to ma sie na innych odtwarzaczach?
z gory dzieki za szybka odpowiedz :)
pozdr
D.

adam6150

New member
Dztka napisał:
Koledzy,

Pytanko czy po podlaczeniu tylko component da rade wyswietlac plytke BD w rodzieloczosci 720p lub 1080i jak to ma sie na innych odtwarzaczach?
z gory dzieki za szybka odpowiedz :)
pozdr
D.

Przez component mozna uzyskać najwyzej 1080i- czyli sygnal z przeplotem (interlace).Full HD tylko przez HDMI 1080p ( progressive). Tak mają wszystkie playery BD.

janusz

New member
Bez reklam
W Europie pojawiają się już nowe modele LG, cały wysyp, po 390 nadchodzą 270,350,360. Można poszukać na stronach LG i np. sklepie amazone. Tak jak przy DVD coraz cieńsze.

Do góry